Warmetruiendag. Doe je mee?

Vandaag is het zover: de 13e editie van Warmetruiendag. En ik doe mee! In dit blog lees je wat het is en hoe je ook mee kan doen. Gelukkig schijnt de zon, dat maakt het al een stuk prettiger.

Hoe doe je mee?

Meedoen is heel makkelijk. Trek een trui aan en zet de verwarming een graad (of een paar graden) lager dan je normaal gesproken doet. Je kan hem als je heel fanatiek bent zelfs helemaal uitzetten. Als heel Nederland vandaag de verwarming 1 graad lager zet, besparen we bij elkaar 3,3 miljoen kubieke meter gas, 2 miljoen euro en voorkomen we 6,3 miljoen kilo CO2-uitstoot. En dat op één dag! Kun je je voorstellen wat dit betekent als we dit 2 dagen per week doen. Klimaatverbond Nederland maakte hier een infographic van, die ik onderaan dit blog heb geplaatst.

Klimaatakkoord

Ergens worstel ik er wel mee. Zet ik de verwarming een paar graden lager, terwijl ze de uitbreiding van Schiphol niet op zee plannen, met het argument dat daar anders geen ruimte zou zijn voor windmolens en we het klimaatakkoord dan niet halen. PARDON? Verkeerde argument? ;-) Wat denk je dat al die vliegtuigen voor het klimaatakkoord betekenen? En Truus en Henk die voor een geweldig verdiende vakantie naar Bali vliegen?

Uiteindelijk denk ik maar: verbeter de wereld, begin bij jezelf ;-). Een fijne bijkomstigheid is het wel dat ik me prettiger voel in een omgeving waar het niet al te warm is. Een wat koudere omgeving houdt me energiek en productief.

En jij? Doe je mee met warme truiendag? Je kan je aanmelden op de site.

4 gedachten over “Warmetruiendag. Doe je mee?”

Plaats een reactie