Belastingdate 🥰

Afgelopen vrijdag hadden wij een belastingdate. Ja, je leest het goed. Het hoeft allemaal niet zo saai en vervelend te zijn. Je kan iets gezelligs van maken van de belastingaangifte.

Tijdens het invullen deden we een afbakstokbrood in de oven. Dat konden we tussendoor gezellig opsnavelen met wat olijfolie en zout. 

De belastingaangifte was wel een klusje. Vorig jaar verkochten we mijn huis en kochten we samen een nieuwbouwhuis. Er kwam een overbruggingshypotheek en er werden hypotheekdelen meeverhuisd en afgelost. 

Gelukkig hoef je geen programma’s meer op je computer te installeren of papieren formulieren in te vullen. De aangifte gaat online via de browser en er is vooraf al veel informatie ingevuld. 

Natuurlijk blijf je wel zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens. Gelukkig hadden we van tevoren alle documenten al opgezocht, zodat we informatie snel konden checken. En ik had de aangifte van vorig jaar paraat, zodat ik in geval van lichte paniek daarmee kon vergelijken.

Ik lees op verschillende blogs dat mensen zich afvragen waarom je nu al belastingaangifte zou doen. Dat moet je natuurlijk allemaal zelf weten. Ik vind het heel fijn om het weer gehad te hebben. Je weet dat het eraan komt en het moet gebeuren. Waarom zou je dan wachten?

Doe je voor 1 april aangifte? Dan krijg je voor 1 juli bericht. Vorig jaar deed ik ook aangifte op 1 maart en had ik begin mei al de definitieve aanslag binnen.

Toen we klaar waren met de aangifte, werden twee lekkere poké bowls bezorgd. Ons werk zit erop! Dan is het nu alleen nog wachten op de definitieve aanslag. Heb jij al aangifte gedaan? Ben jij van Team Aanpakken 💪🏻 of Team Uitstellen 😴? 

Beeld: Cristi Ursea via Unsplash

6 gedachten over “Belastingdate 🥰”

  1. Wat een leuk idee om daar een date van te maken. Mijn boekhouder doet voor mij en mijn man de aangifte. De checklist die we voor haar in moesten vullen, is de deur inderdaad al uit. Wat dit soort zaken betreft, ben ik team aanpakken. Maar als het gaat om klusjes als dat ene bloesje eindelijk eens strijken of alle gewassen sokken weer eens bij elkaar zoeken dan pas ik uitstekend bij team uitstellen ;).

    Beantwoorden
  2. ik zorg dat alle benodigde bestanden in een map staan(aan de hand van een lijst van de boekhouder, ideaal) en mail alles via wetransfer naar hem toe. dat toevallig afgelopen week al gedaan dus ik ben weer klaar voor 2023. voor 2024 wel even opletten want ik heb een nieuwe bakfiets gekocht (ik ben gastouder.. ) en ik heb zelf geen idee hoe dat werkt.. recht op kia, maar of de bon dan ook gewoon als kosten in de boekhouding moet.. ik neem aan van niet haha maar geen idee hoe dat werkt, dat mag hij volgend jaar uitzoeken ;) maar dan net even extra opletten dat ik dat duidelijk meestuur.. verder niets spannends

    Beantwoorden
  3. Bij ons doet de boekhouder van mijn man onze aangifte. Ik heb wel alles al opgestuurd (net als Jouw Geldreis maar dan andersom). Vroeger, toen ik alleen was en ook toen mijn partner nog geen bedrijf had deed ik het zelf. Vond het ook leuk om te doen. Nu laat ik het dus aan een ander over, maar als we later gepensioneerd zijn ga ik het weer zelf doen. En dan maak ik er ook een gezellige datemiddag van!

    Beantwoorden

Plaats een reactie