Een retro flipklok op je beeldscherm

Bij mijn zoektocht naar inspiratie voor mijn nieuwe werkplek, kwam ik veel foto’s tegen van computers met een flipklok erop. Je weet wel, zo’n retro klok die je als kind zag bij je opa en oma, en de klapperborden van de NS. Ik ging op onderzoek uit en vond de screensaver die je computer in een retro klok verandert.

Screensaver

Een screensaver was vroeger nodig om ervoor te zorgen dat oude monitoren niet zouden inbranden bij een voor langere tijd stilstaand beeld. Nadat de computer enkele minuten niet was gebruikt, kwam de screensaver in beeld, die zorgde voor beweging. Alhoewel een screensaver vandaag de dag bij de nieuwe beeldschermen niet meer nodig lijkt te zijn, vind ik het nog steeds een leuke oplossing.

De retro flip klok screensaver

Oké, ik kom to the point. De flipklok screensaver heet Fliqlo en is gratis te downloaden voor Windows en Mac. Na installatie kies je zelf de grootte van de klok en kies je een 12-uurs of 24-uurs klok. De klok is zoals gezegd gratis, maar als je er blij mee bent kun je ervoor kiezen een bedrag te doneren. De ontwikkelaar weet dan dat je zijn werk waardeert en kan zo ook tijd reserveren om de klok te blijven updaten.

Meer tips

Op mijn site kun je alles lezen over ontspullen, lees je hoe je foto’s uit Whatsapp niet automatisch opslaat en lees je hoe je een spaarkoning(in) wordt.

17 Reacties

 1. Leuk idee, maar klapperen de cijfers ook net als in het echtTom?
  Momenteel heb ik een screensaver die zelf beslist wanneer hij gaat veranderen, er zitten meen ik 4 op, het meest komt het winterlandschap tevoorschijn.

 2. waar kan je dat vinden

 3. Avatar
  Christy van Veenendaal

  06/12/2017 op 11:02

  Hoi hoi!
  Ik heb de fliqlo gedownload maar ik heb allemaal andere software ontwikkeld, waaronder Mackeeper. Nu is mijn vraag waar de klok is gebleven.
  Hopelijk kan iemand me helpen.

 4. Hoi Tom,

  Vraagje; deze klok toont ook nog een extra keer de tijd in het klein wanneer de screensaver aanstaat. Weet jij hoe ik dit kan veranderen?

  Groetjes,
  Carolien

  • Tom
   Tom

   10/04/2018 op 22:20

   Hoi Carolien,

   Leuk dat je reageert!

   Heb je Windows of Apple? Dan zoek ik even de juiste instellingen op :).

   Groetjes Tom

   • Hoi Tom,

    Ik heb ook zojuist de klok geïnstalleerd, maar heb hetzelfde probleem als Carolien. Ik werk op Apple (10.14.2).

    Dank je wel voor je antwoord!

    • Tom
     Tom

     15/01/2019 op 12:44

     Hoi Evelien,

     Leuk dat je reageert! Je kan dit oplossen via systeemvoorkeuren > bureaublad en schermbeveiliging.
     Vink onder in het scherm “toon met klok” uit. Je kan bij “schermbeveiligingopties” in dit scherm ook kiezen of je een 12-uurs of een 24 uurklok wilt.

     Groetjes Tom

 5. Hallo Tom,
  Ik heb ‘m gedownload en het werkt… maar half…. na twee minuten verschijnt de klok om vervolgens na een paar minuten helemaal te verdwijnen en zit ik met een zwart scherm…. enig idee hoe ik dat kan aanpassen?

 6. Ja, top. Dat was ‘m!
  Thanks!

 7. Hoi tom , bij mij staat dat ik moet betalen voor de app??? klopt dat?

  Groetjess Gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Night Shift, prettig voor je ogen in het donker
Een vliegende start
3 sites die jou opvrolijken als je er even doorheen zit
Sluiten