Technologie

Een retro flipklok op je beeldscherm

Bij mijn zoektocht naar inspiratie voor mijn nieuwe werkplek, kwam ik veel foto’s tegen van computers met een flipklok erop. Je weet wel, zo’n retro klok die je als kind zag bij je opa en oma, en de klapperborden van de NS. Ik ging op onderzoek uit en vond de screensaver die je computer in een retro klok verandert.

Screensaver
Een screensaver was vroeger nodig om ervoor te zorgen dat oude monitoren niet zouden inbranden bij een voor langere tijd stilstaand beeld. Nadat de computer enkele minuten niet was gebruikt, kwam de screensaver in beeld, die zorgde voor beweging.  Alhoewel een screensaver vandaag de dag bij de nieuwe beeldschermen niet meer nodig lijkt te zijn, vind ik het nog steeds een leuke oplossing.

De retro flip klok screensaver
Oké, ik kom to the point. De flipklok screensaver heet Fliqlo en is vanaf hun website gratis te downloaden voor Windows en Mac. Na installatie kies je zelf de grootte van de klok en kies je een 12-uurs of 24-uurs klok. De klok is zoals gezegd gratis, maar als je er blij mee bent kun je ervoor kiezen een bedrag te doneren. De ontwikkelaar weet dan dat je zijn werk waardeert en kan zo ook tijd reserveren om de klok te blijven updaten.

Pinspiratie
Wil je voordat je de klok installeert nog even wat inspiratie opdoen? Kijk dan op Pinterest.

De gebruikte foto is afkomstig van Minimaldesks.com

Niets missen?

Ontvang wekelijks nieuwe tips in je mailbox :-).

  1. Clara

    Leuk idee, maar klapperen de cijfers ook net als in het echtTom?
    Momenteel heb ik een screensaver die zelf beslist wanneer hij gaat veranderen, er zitten meen ik 4 op, het meest komt het winterlandschap tevoorschijn.

Leave a Reply

© 2017 Tips van Tom