Nieuwe buren, nieuwe keuken

Van de bouwer van ons nieuwe huis kregen we een mail dat buren een app-groep zijn gestart. En de vraag of we ook toegevoegd wilden worden. Dat leek ons wel wat. Verhuizen is spannend en zeker omdat je niet weet naast wie je komt wonen.

De afgelopen weken hebben we al kort online kennis met elkaar gemaakt. Ook deelden mensen het ontwerp van hun keuken. We twijfelden al of de door ons gekozen keuken toch niet te klein was. De keukens van de buren bevestigden dat eigenlijk wel.

Dit is het eerste ontwerp, dat we zo minimalistisch mogelijk wilden houden en binnen het budget van toen nog 13.000 euro.

En dus zaten we deze week weer bij de keukenboer, om een idee te krijgen van de kosten van een uitgebreider ontwerp. Na eerst streng te zijn toegesproken dat er maar twee gesprekken zijn normaal gesproken, hebben we eigenlijk een totaal nieuwe keuken ontworpen. Of zoals de verkoper zei: eerst had je een keuken en nu een meubelstuk. 🤪

Tegen de korte muur staan nu drie hoge kasten (waar er hierboven 1 staat). Daarin zitten onder andere de koelkast, vriezer en oven. Daarna gaat de keuken de hoek om er is een uitgebreid aanrecht tot het raam met daarin de spoelbak (zelfde plek als de afbeelding hierboven), vaatwasser en aan het uiteinde de kookplaat. Uiteindelijk blijft de keuken wel groen, maar het is anders dan op het plaatje staat.

Om de keuken aan te passen moeten we wel ruim 8.000 euro bijbetalen. Dat is natuurlijk een hoop geld, maar wij zijn er blij mee.

Mocht je nu denken: jemig Tom, deel gewoon die nieuwe keuken! Daar hebben we het ontwerp nog niet van gekregen.

P.S. Mocht je ook een keer in de buurt van Amsterdam Arena redelijk goedkoop en gezond willen eten, dan kan ik je Asian Kitchen aanraden. Voor 10 euro krijg je een vol bord met noodles, groenten en kip. Onwijs gezellig is het niet, dus het is eerst eten en daarna snel wegwezen. Voor ons kwam het goed uit, zo snel voor de afspraak bij de keukenwinkel.

4 gedachten over “Nieuwe buren, nieuwe keuken”

  • Ja, dat is waar! Het eerste ontwerp was toch iets té minimalistisch… Maar de kastjes mogen niet propvol worden straks ☺️

   Beantwoorden
 1. Hé Tom, ik ben op dit moment zelf een keuken aan het bouwen, met spullen van oa IKEA, dat bevalt me zó goed, ik heb voor mezelf besloten noooit meer een keuken aan te schaffen via een keukenzaak…in m’n leven heb ik nu 3x een keuken gekocht, het blijft toch allemaal gelamineerd spaanplaat, ik snap werkelijk niet waarom het zo duur moet zijn.

  Beantwoorden
  • Snap je helemaal! Je hebt toch altijd het gevoel dat je gen***d wordt bij keukenzaken. Ikea heeft mooie keukens. Ben benieuwd naar het resultaat! Succes 💪🏻

   Beantwoorden

Plaats een reactie