Dag loondienst, hallo freelance!

Een paar weken geleden had ik mijn laatste werkdag in loondienst. Het is nu een tijd van loslaten, tot rust komen en voorbereiden op de volgende stap.

Het voelt nu nog vreemd, omdat ik in mijn hoofd nog moet loskomen en afronden. Maar ik heb ook zin in een nieuw hoofdstuk. Op een gegeven moment ga je je toch ergeren. Bijvoorbeeld aan het tempo waarop dingen gebeuren. Of dat je het de organisatie gunt om efficiënter te zijn. Ik heb er ongeveer 7 jaar gewerkt en kijk terug op een mooie en leerzame periode, waarin ik fijne mensen heb leren kennen.

Voor het afronden en loskomen is voldoende tijd. Want ik ben eerst nog een tijdje vrij. Ik blijf gewoon gezellig in Nederland, omdat ik graag bij Vriend en poes Greet in de buurt ben. Die zijn het belangrijkste voor me.

De dagen worden langer en de zon gaat zich steeds vaker laten zien, dus ik ben van plan om veel buiten te zijn. Het is fijn om vrij te zijn en niks te hoeven en me ondertussen langzaam klaar te maken voor de volgende stap.

Wat de volgende stap is? Ik ga weer freelancen in de communicatie. Dat heb ik eerder ook al gedaan. Ergens is het enorm spannend om een goedbetaalde vaste baan op te geven. Gelukkig weet ik dat er genoeg werk is. En eigenlijk vind ik het ook best wel stoer van mijzelf…

Wordt vervolgd! Zit jij nog goed op je plek qua werk?

Beeld: Karsten Würth

1 gedachte over “Dag loondienst, hallo freelance!”

  1. Klinkt als een mooie stap, waarbij je bewust niet voor de bekende gouden kooi kiest! Succes met het (opnieuw) oppakken van freelance klussen.

    Om antwoord op je vraag te geven: ik werk parttime in loondienst en parttime als zelfstandige. Als zelfstandige zit ik uitstekend op mijn plek. In loondienst ga ik komende maand van baan veranderen, en zoals ik het nu zie gaat dat een mooie stap vooruit worden, met meer vrijheid in mijn agenda en uitdagendere klussen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie