Bouwkleding besteld voor eerste kijkdag

Van onze bouwer kregen we de vraag of we in de webshop bouwhelmen, bouwschoenen en een lichtgevend hesje wilden bestellen. Er komt namelijk een kijkdag aan! 🥰

Je snapt vast dat in huize Tips van Tom het dak er bijna af ging. Toen we het huis kochten, zagen we alleen tekeningen. Verder moesten we vertrouwen op onze verbeelding. Er stond nog niets… Wel betalen we al maandelijks voor de hypotheek. Nu staat er inmiddels een heel huis. Met ramen, buitenmuren en een dak. Natuurlijk rijden we af en toe wel even langs om te kijken vanaf de rand van het bouwterrein. Maar daar is de laatste tijd niet zoveel meer te zien.

Deze maand is het dan zover: de eerste kijkdag. En we zijn zo benieuwd. Hoe zou het huis er van binnen uitzien? Wat we wel weten is dat er waarschijnlijk nog geen binnenmuren staan. Mogen we in ons eigen huis kijken of is er een huis van de buren waarin iedereen mag kijken? De bouwkleding is inmiddels binnen en gepast. Wat een hele opgave was, omdat UPS steeds een ander dagdeel kwam dan wat er in hun app stond.

De bouw gaat snel. Zou het eerder opgeleverd worden? We hopen het nog steeds, maar de bouwer wil er (nog) niets over zeggen. Zij wachten de winter en zomer af. Die kan te koud en te warm worden. En anders zit er niets anders op dan wachten tot het einde van dit jaar. Een ander scenario is nog dat de bouw kan uitlopen. Gelukkig wonen we nu in een huurhuis, dat maandelijks opgezegd kan worden. Dus we zijn flexibel. Verder probeer ik er maar niet te veel over na te denken.

Ergens is het trouwens wel zonde dat elke koper aparte bouwkleding mag bestellen. Ik kan me wel voorstellen dat het voor de bouwer makkelijker is. Gelukkig komt een lichtgevend hesje van pas bij het hardlopen. En de bouwhelmen kunnen daarna misschien naar de nichtjes toe? :) Kunnen ze Bob de Bouwer (of Wendy) spelen.

Foto: Josh Olalde via Unsplash.

5 gedachten over “Bouwkleding besteld voor eerste kijkdag”

 1. Denk meer dat het als grap is bedoeld, wij wonen in een compleet nieuwe wijk en van dit verhaal hebben wij nog nooit gehoord.
  Wij konden het terrein gewoon op op kijkdagen want dan ligt alles stil.
  Dan zou je iedereen op kosten jagen, en anders verschaffen hun toch de helmen.
  En bouwschoenen haha hoe komen ze erop.

  Beantwoorden
  • Het is zeker geen grap. Denk dat het per bouwer verschillend is. Het bestellen van de bouwkleding is wel ‘gratis’. Tussen haakjes, omdat het natuurlijk bij de prijs van het huis inbegrepen zit. Vind het ook nog steeds wel verrassend dat we persoonlijke kleding moesten bestellen…

   Beantwoorden
 2. Leuk dat jullie mogen gaan kijken. Lijkt me zo vreemd om iets te kopen zonder het in het echt te zien. Maar wel heel gaaf om de eerste bewoners te zijn. Wij wonen in een huis uit 1932, waren ooit zelfs twee adressen (het is een hoekhuis met twee voordeuren). De hoeveelste bewoners zouden wij zijn? Echt geen idee! Tijdens het klussen kwamen we krantenproppen uit 1954 tegen, dat was wel grappig. Veel plezier alvast!

  Beantwoorden

Plaats een reactie