Als vaste klant geen goede korting? Dan stappen we wel over.

Om nieuwe klanten binnen te halen, geven bedrijven mooie kortingen. Maar voor huidige klanten vallen die kortingen vaak tegen. Want die zeuren vaak wel even dat ze ontevreden zijn, maar blijven daarna toch wel zitten. Want het is allemaal toch zo’n geregel om over te stappen… Nou, dan hebben ze deze klant verkeerd ingeschat.

Wij hadden internet van KPN, maar zagen tijdens Black Friday een mooie aanbieding voorbij komen van Ziggo. Een jaar lang internet, televisie en Disney+ voor €39 per maand. Normaal gesproken €88,99 per maand. Een jaar lang meer dan 50% korting, dat is een mooie deal.

Ik belde de afdeling ‘opzeggingen’ van KPN om te vragen of ze deze aanbieding konden matchen. Maar nee, dat konden ze helaas niet… Als huidige klant konden we een jaar lang in totaal een paar tientjes korting krijgen. Hmmmm. Dan stappen we toch gewoon over? Tijd voor actie!

Bang om tijdens een overstap zonder internet te zitten, hoef je niet te zijn. Tegenwoordig werken de grote providers met een overstapservice. Pas zodra de nieuwe verbinding werkt, stopt het oude abonnement. Wij kozen voor deze optie toen we het abonnement bestelden. En dat is maar goed ook. Want toen ik het nieuwe modem aansloot, bleef het lampje rood knipperen. Computer says no. Niet iets wat je wil zien na het aansluiten van een modem… Getver.

Een week later kwam er (gratis) een monteur langs. Wat bleek? In de straatkast beneden was de kabel naar onze woning nog niet aangesloten. Slordig, maar ook iets wat kan gebeuren. Toen het nieuwe modem online was (verbinding had), kregen we van KPN een seintje dat ons oude abonnement beëindigd was. Een mooi stukje techniek!

Wat levert dit alles nu eigenlijk op? Ga er maar even goed voor zitten. De overstap scheelt ons op jaarbasis meer dan €360. Een bizar bedrag, vind je niet?

Volgend jaar stappen we tijdens Black Friday waarschijnlijk weer over naar KPN. Want dan zijn we daar weer een nieuwe klant… Of er moet een andere provider zijn met een goede aanbieding. Stap jij weleens over om korting te krijgen?

Foto: Unsplash

12 gedachten over “Als vaste klant geen goede korting? Dan stappen we wel over.”

 1. Ik heb weleens geprobeerd over te stappen voor mobiele telefonie, maar overal was ik duurder uit dan mijn huidige abonnement (€15 per maand). Er valt daar niet veel op te besparen.

  Beantwoorden
 2. Hier met Odido blijkbaar jaren geleden een goede deal gemaakt voor alles in één dat we nog steeds goedkoper uit zijn dan de aanbiedingen van andere providers.
  Net als overigens met het energie contract, toen iedereen ons voor gek verklaarde dat we vlak voordat die prijzen omhoog schoten voor 5 jaar vast zette, dus daar zitten we ook nog goed tot 2027 😉

  Beantwoorden
 3. Ik stap regelmatig over als het goedkoper is en/of bel voor korting. Lage vaste lasten zijn al jaren een onderdeel van mijn “Meer door minder” strategie.

  Beantwoorden
 4. Vorig jaar wilde ik een all in one abo bij caiway glasvezel. Want voordeliger. Tijdens de aanvraag bleek dat Caiway, voorheen kabelfoon en nu Delta voor nieuwe klanten nog net zo’n rot klantenservice had als eerst. Ik melde me af als nieuwe klant. Het modem stuurden ze naar een postagentschap. Ik haalde het niet op. Immers het was duidelijk.
  Na honderd keer en ook een bezoek aan hoofdkantoor bleek dat ze me toch bleven bestoken om terug sturen modem. Volgens hun gegevens hadden ze het ontvangen.
  Er bleek in Naaldwijk een Jan te zitten en die heeft me verlost van facturen en gedoe. Ook hij zei dat Caiway het modem retour hadden ontvangen.
  Ik had door het gedoe ook mijn 30 jarig abonnement op tv opgezegd. Luisteren deden ze niet,
  Jan wel en nu heb ik geen Caiway meer, maar nog steeds goedkoop Online plus een NLZiet abonnement. De huiskamer smart tv werkt. De overige twee tv’s op kabel werken niet meer. Geen probleem, ik keek toch zelden en met NL ziet op mijn iPad waar ik nu een film van afgelopen zaterdag op terug kijk, hoor je me niet klagen.

  Moraal van het verhaal. Blijf weg van caiway en delta.

  Beantwoorden
  • Ohhh, Caiway. Daar heb ik ook geen hele warme herinneringen aan. Die doen inderdaad vooral aan ‘klanten’ en vergeten het woordje ‘service’ erachter te zetten… Fijn dat het nu is opgelost!

   NLziet hadden wij hiervoor ook. Maar omdat het nu bij ons abonnement inbegrepen zit, had ik dat opgezegd. Moet zeggen dat ik het wel mis. Vind het alleen zonde om er alsnog voor te betalen. Voordeel is dat we nu minder tv kijken.

   Beantwoorden
 5. Wij gaan al jaren van KPN naar Youfone en omgekeerd. Youfone maakt ook gebruik van het KPN netwerk, dus het is echt alleen modem wisselen en binnen 15 minuten werkt alles weer. Scheelt ieder jaar ongeveer 200 euro.

  Beantwoorden
 6. Wisselen van ‘3 in 1 provider’ doe ik eens per 2 jaar (met het oog op de korting).
  Wat je wel moet beseffen met het installeren van een nieuw modem is het volgende:
  Op alle telefoons, I-pads enz. de nieuwe inlogcode instellen, maar dat is nog het minste.
  Daarna alle slimme stekkers opnieuw ‘pairen’. Dan moet je bij een V10a modem ook nog een extra
  wifi kanaal instellen dat alleen werkt op 2.4 Ghz omdat die stekkers niet op 5 Ghz werken.
  Het is te doen, maar je bent wel even bezig, ook al kun je het zelf.

  Beantwoorden
  • Ik gebruik mijn eigen modem(s) die van de provider geeft alleen het signaal door (bridge mode). Dan hoef je amper iets aan te passen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie