Een ouderswets dagje vrij

Vandaag ben ik weer eens een ouderwets dagje vrij. Soms lijkt het fijner om gewoon maar door te blijven werken, maar dat heeft uiteindelijk een averechts effect.

De afgelopen weken had ik al vaker een vrije dag gepland, maar door drukte had ik die aanvragen toch weer geannuleerd. Uiteindelijk trek je op die dag ook weer een hoop werk aan en kom je alsnog niet echt tot rust.

Het zijn drukke tijden en juist dan is het goed om eens flink op de rem te trappen. Dus voila, deze vrije dag vandaag is niet geannuleerd. ? Mijn dag begon met een lekkere kop koffie in bed. Je kan me daar altijd voor wakker maken! Lekker warm, koffie in mijn hand, een beetje naar buiten staren…

De rest van de dag heb ik niets gepland. Er ligt straks een pakketje bij de sigarenboer om af te halen. Een loopje is altijd wel fijn. De was kan nog opgevouwen worden, maar het kan ook niet.

En ik had dus zin om een blogje te typen. Het bloggen had ik even laten liggen, omdat het als een verplichting voelde. Dat gevoel is nu gelukkig weg. Ik vind het nu leuk om weer iets te schrijven.

Hoe gaat het met jou? Neem jij weleens een vrije dag, waarop je niets moet?

2 gedachten over “Een ouderswets dagje vrij”

  1. Hi Tom, goed bezig! Ik kan geen vrije dagen nemen, ik krijg ze. Zo werkt dat natuurlijk in het onderwijs. Vroeger werkte ik op kantoor en dan nam ik ze natuurlijk wel, maar soms liet er er ook teveel tijd overheen gaan omdat het vaak niet uit kwam vanwege drukte of andere dingen. Het nemen en krijgen heeft allebei voor- en nadelen. Nu weet je steeds wanneer er weer een rustpunt is in de agenda en dat is ook wel lekker. Soms duurt de volgende vakantie te lang en dan is het jammer dat je niet tussendoor even een pauze in kan lassen, al is het maar een dag. Leuk dat je weer even een blogje schreef! Fijn weekend!

    Beantwoorden

Plaats een reactie