Het is salarisdag!

Yeah, vanmiddag komt mijn salaris weer binnen. Dat is toch altijd een feestelijk moment.

De dagen na mijn salaris wordt er automatisch een bedrag overgemaakt naar mijn spaarrekening en beleggingen. Weer een paar dagen later worden mijn zorgkosten, vereniging van eigenaren en hypotheek afgeschreven. Dat zijn eigenlijk de meest ‘schokkende’ bedragen.

Afgelopen dinsdag zijn op Prinsjesdag maatregelen voor komend jaar besproken. Ik ben heel benieuwd wat voor effect het op mijn salaris gaat hebben vanaf 2023. Gelukkig kom ik maandelijks niets tekort, maar dat betekent niet dat ik geen last heb van de hogere prijzen.

Het is even afwachten totdat de calculators online gaan komen, waarmee je je verwachtte netto inkomen vanaf 2023 kan uitrekenen.

Word jij ook zo blij als Sint Salaria weer is langsgekomen?

2 gedachten over “Het is salarisdag!”

  1. Ik ben er niet zo mee bezig, ik maak nooit mijn salaris op dus ik hoef niet te kijken of er nog genoeg op mijn rekening staat om te pinnen. Bij mij gaat ook meteen een deel naar de diverse spaar- en beleggingsrekeningen en de overige afschrijvingen volgen daarna. En als ik erg veel over heb aan het eind van de maand stort ik nog wat spaargeld bij. Ik heb net als jij nooit een tekort maar merk natuurlijk ook dat alles duurder is. Gelukkig (en niet alleen geluk ik werk ook 5 dagen!) heb ik geen financiële zorgen.

    Beantwoorden
  2. Vijf dagen per week werken is geen enkele garantie op een leven zonden financiële zorgen, @Mevrouw Niekje.

    Ik werk zelf fulltime (in 4 dagen) en ben altijd blij met de salarisstorting. Daags na de storing gaan alle gepland overboekingen naar virtuele potjes op de spaarrekening, naar de beleggingsrekening en de gezamenlijke rekening. Van wat overblijft worden (sport)abonnementen afgeschreven, lunch ik op kantoor en leef ik.

    Beantwoorden

Plaats een reactie