Een nieuwe lamp voor mijn werkkamer

Nu ik zoveel vanuit huis werk, vond ik het toch tijd om mijn werkkamer nog wat aan te kleden. Na al dat minimaliseren werd het toch wel wat leeg. Ik miste wat sfeer!

Licht. We hebben het allemaal nodig. Want zonder, zien we niets. Behalve het verdrijven van het donker, heeft licht nog een functie. Namelijk het creëren van sfeer. Op mijn werkkamer had ik eerst een lampje op mijn bureau staan. Dat vond ik rommelig en hij maakte een brom waar ik me aan stoorde. Die ging dus de deur uit.

Daarna heb ik het een tijd gedaan met alleen een lamp aan het plafond. Een simpele lamp van de Zweedse woonwinkel waar drie felle spotjes in zitten. Dat is fijn als je wilt schoonmaken of iets zoekt, maar tijdens werken is dat ook niet altijd prettig.

Zoektocht naar een fijne lamp

Er moest dus een lamp komen. Maar welke? Op die van Ikea was ik toch ook een beetje uitgekeken. Die lampen zie je overal terugkomen. Tijd voor iets exclusievers dus. Maar ik wilde er ook weer niet te veel voor betalen. Een paar honderd euro moest wel kunnen. Mijn gedachte bij minimalisme is: koop alleen wat je echt mooi vindt en wat ook lange tijd mee zal gaan.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik een tijd geleden al de Tripod Wood Vloerlamp van Zuiver tegen. Toen vond ik hem te duur.

Aanbieding

Totdat ik de lamp een aantal weken geleden weer online tegenkwam. In plaats van 199 euro kostte de lamp nu 159 euro. Eigenlijk had ik niet het idee om op de centen te letten, maar een aanbieding is toch weer mooi meegenomen.

Fijne sfeer

Inmiddels staat de lamp een week op mijn kamer. Ik kan nu wel zeggen dat ik er echt enorm van geniet. De lamp ziet er mooi uit en brengt ook een aangename sfeer in mijn kamer. Het maakt de appelgroene muur ook iets minder heftig. Ik heb er een lamp ingedraaid die ik met mijn mobiel kan dimmen. Ook dat helpt mee.

Hoe zit dat bij jou? Heb jij al Corona-aankopen gedaan om de ruimten in huis te verbeteren? Enne, vind jij mijn nieuwe lamp ook mooi? :-)

P.S. Ook Geldnerd deelde zijn werkplek. Zo te zien heeft hij ook in een mooie lamp geïnvesteerd. Ziet er strak uit!

14 gedachten over “Een nieuwe lamp voor mijn werkkamer”

 1. Mooie lamp, geeft ook mooi licht met die gekleurde muur.
  Wel een LED lamp erin neem ik aan? ;-)
  Hier alleen een nieuwe receiver/versterker gekocht, want de oude was na 10 jaar helaas stuk en wordt gebruikt voor de thuis bioscoop.

  Beantwoorden
  • Zeker! ?? We hebben nog een paar ouderwetse gloeilampen op plekken waar we weinig komen. Ook zonde om nog werkende lampen weg te gooien namelijk.

   Beantwoorden
 2. Mooie lamp! Goede verlichting bepaalt de sfeer van je kamer. Jaren geleden kochten wij een Vita Akari lamp boven de eettafel. Een rib uit ons lijf. Maar we genieten er elke dag van.

  Beantwoorden
 3. wel mijn smaak… al neemt deze wel veel ruimte in op de vloer.
  Aan de andere kant, die ruimte hebben wel toch wel over als minimalist.

  Voor de lichtbron zelf is filament led een aanrader.
  Mooi geler licht (persoonlijke voorkeur) nog lager verbruik, en die lampen lijken op ouderwetse gloeilampen.

  Beantwoorden
 4. Staat leuk! Deze lamp heb ik in de woonkamers taan, een keer opgehaald bij iemand die hem weg deed. Geen idee dat ie zo prijzig is/was!

  Beantwoorden

Plaats een reactie