Basisinkomen zelf bij elkaar sparen? Gerhard Hormann deed het.

Je eigen basisinkomen bij elkaar sparen? Kan dat? In de categorie interessante bloggers, raad ik je deze week schrijver en journalist Gerhard Hormann aan.

Basisinkomen uit eigen spaarpot

Nadat hij zijn hypotheek voor een groot deel afloste is hij gaan sparen voor een basisinkomen. Een jaar geleden was zijn pot van 60.000 euro vol. Nu maakt hij maandelijks 1.000 euro over naar zijn betaalrekening. In theorie zou hij er 5 jaar van kunnen leven. Hoe is het nu om een jaar van je zelfgecreëerde basisinkomen te leven? Daar blogt Gerhard al een tijdje over, maar er komt ook een nieuw boek aan: Leven van de lucht. Ik vind het heel leuk dat Gerhard de stoute schoenen heeft aangetrokken om met het al veelbesproken basisinkomen te experimenteren. Natuurlijk is zoveel geld aan de kant leggen niet zomaar voor veel mensen weggelegd. Ik ben dan ook benieuwd naar zijn nieuwe boek!

Hypotheekvrij

Gerhard is ook schrijver van de bestseller Hypotheekvrij. Voordat ik een huis kocht heb ik dat boek al gelezen. Ik wilde namelijk zeker weten dat ik me goed in de hypotheekwereld had verdiept. De hypotheek is dan wel de meest sociaal geaccepteerde vorm van lenen, maar het blijft een lening. Ik kan je dan ook echt aanraden om Hypotheekvrij te lezen. Gerhard loste een aantal jaar geleden namelijk versneld zijn hypotheek af. Door onder zijn stand te leven, leeft hij nu -zoals hij dat zelf beschrijft- ‘heerlijk simpel’. Ik vind het stoer dat hij dit doet in een wereld waar pronken met luxe toch het normaalste lijkt.

Gerhard volgen op zijn blog: Hypotheekvrij.

Misschien vind je deze posts ook interessant:

De foto is afkomstig van Gerhards blog

1 gedachte over “Basisinkomen zelf bij elkaar sparen? Gerhard Hormann deed het.”

Plaats een reactie