Mr. Money Mustache ging op zijn 30ste met pensioen

Vanaf zijn dertigste hoefde hij niet meer te werken. Hoe hij dat bereikte? Hij zorgde ervoor dat in vergelijking met leeftijdsgenoten zijn kosten met wel 50% gereduceerd werden. Om je te inspireren startte hij in 2011 een blog waarop hij zijn tips deelt. Vandaag de dag is hij een autoriteit op het gebied van FO (financiële onafhankelijkheid). Ik vind dat hij een interessante visie op geldzaken heeft en daarom deel ik zijn weblog vandaag met je.

Over Mr. Money Mustache

Mr. Money Mustache (meneer geldsnor) is een computer engineer uit Canada die op een dag samen met zijn vrouw besloot dat hij niet langer financieel afhankelijk wilde zijn. Ze wilden een gezin opbouwen, maar daarbij wel alle aandacht aan hun kinderen willen geven en meer van het leven te genieten. Dat kon alleen door niet meer dag in dag uit te werken. Op zijn dertigste was hij officieel FO.

Sneller tevreden zijn met wat je hebt

Mr Money Mustache noemt als tip om vermogen op te bouwen dat je minder geld moet uitgeven dan er binnenkomt. Hoe meer je per maand kunt sparen, hoe eerder je met vervroegd pensioen kan. Dat klinkt makkelijk, maar dat betekent wel dat je sneller tevreden zijn met wat je hebt. Zo moet je als je een auto koopt eerder tevreden zijn met een tweedehands van een paar duizend euro, in plaats van een nieuwe auto van 25.000 euro te kopen. Of zelfs alles wat fietsbaar is op de fiets doen en de auto de deur uit doen. Maar ook op kleine dingen moet je letten, zoals geen coffee 2 go meer kopen, maar thuis zelf koffie zetten.

Consuminderen en sparen in Nederland

In Canada gelden natuurlijk heel andere belastingregels en pensioenregelingen dan in Nederland. Daarom kun je de tips die Mr Money Mustache geeft niet één op één toepassen. Wel kun je je in Nederland richten op consuminderen. Wil je daar meer over weten? Lees dan wat ik eerder schreef: Consuminderen (+ gratis boek) en Zo word je een spaarkoning(in)!.

Ik wil toch graag meer weten over Mr. Money Mustache

Dat mag natuurlijk! Klik hier om naar zijn blog te gaan. Aan zijn website is ook een forum gekoppeld. Op zijn forum lees je onder meer hoe Nederlandstalige  Mustachians (fans van Mr Money Mustache) de tips toepassen.

1 gedachte over “Mr. Money Mustache ging op zijn 30ste met pensioen”

Plaats een reactie