Less is Now: nieuwe documentaire over minimalisme

Goed nieuws voor mensen die het leuk vinden om te ontspullen en bezig te zijn met minimalisme. Netflix heeft namelijk een nieuwe documentaire online gezet: Less is Now van The Minimalists.

In deze nieuwe documentaire vertellen goede vrienden Joshua en Ryan hoe onze levens kunnen zijn met minder spullen.

Het is helemaal niet erg om bezittingen te hebben, als je ze maar gebruikt. Bij minimalisme zijn het de ongebruikte items die we telkens tegenkomen als we ergens naar zoeken of die elke keer opgeruimd moeten worden, waar je afscheid van zou kunnen nemen. Het scheelt stress, tijd en natuurlijk ruimte!

Trailer Less is Now

Benieuwd naar de nieuwe documentaire over minimalisme? Bekijk hieronder de trailer van Less is Now.

Meer lezen en luisteren over minimalisme

Het is niet de eerste keer dat ik schrijf of spreek over minimalisme. Wil je meer lezen? Kijk dan eens naar:

 1. Minimalisme en ontspullen: 13 tips en inzichten
 2. 30 dagen ontspullen challenge
 3. “Alles wat ik heb past in 10 dozen.”

Of luister onderstaande podcast:

Heb jij de documentaire Less is Now al gezien? En heb jij nog ontspulplannen dit jaar? Om er zelf antwoord op te geven: bij mij is er vanochtend weer een doosje uit gegaan. De kringloopwinkel was namelijk wel open voor spullen inleveren :-).

Foto: Mitchel Lensink via Unsplash

7 gedachten over “Less is Now: nieuwe documentaire over minimalisme”

 1. Goede tip, die ga ik zeker kijken. Zelf sta ik zeer praktisch in het leven en heb ik het liefst zo min mogelijk in huis. Bij geen gebruik iemand anders er blij mee maken (en misschien mijn portemonnee spekken).

  Beantwoorden
 2. Ik heb best veel spullen en niet omdat ik zoveel koop ,maar omdat ik bijvoorbeeld op mijn werk zie dat er veel word weggegooid wat nog goed is . En ik heb geen invloed omdat te veranderen dus sleep ik het maar mee naar huis. Dat ga ik dit jaar nog maar eens aanpakken. I.p.v. het mee naar huis te nemen breng ik het gelijk naar de kringloop. Word er in ieder geval nog wat mee gedaan.

  Beantwoorden
 3. De eerste documentaire van hen vond ik wel een stuk beter. Erg inspirerend! Vorig jaar is hier al veel weggegaan en dit jaar hopelijk weer. Ook een aandachtspunt: minder het huis in. Ook handig. :) Fijne zondag!

  Beantwoorden

Plaats een reactie