Bulk inkopen doen (bespaartip)

Wil je geld besparen? Dan is het vaak verstandig om te kopen in bulk. Ook wel bekend als hamsteren. Dit heeft twee voordelen. Je betaalt minder voor wat je koopt en houdt daardoor meer geld over voor andere dingen.

Woon je aan de rand van Nederland land, dan ga je vast vaak voor drogisterijartikelen over de grens. In Duitsland zijn toiletproducten bijvoorbeeld goedkoper dan in Nederland. Maar vanuit de hoofdstad heb je het voordeel er niet snel uit. Of je moet het als bijvangst doen van een leuk stedentripje, dan wordt het natuurlijk een ander verhaal.

Deodorant, wasmiddel en shampoo zijn regelmatig in de aanbieding. Eigenlijk is het zonde om voor dit soort producten de volle mep te betalen.

Als de producten die je graag gebruikt in de aanbieding zijn, is het tijd om te hamsteren. Ook wel bekend als de ouderwetsere term: kopen in bulk.

Maar voordat je dat doet is het altijd slim om nog even internet af te speuren. Mijn deodorant was bijna op. In de Promo App zag ik dat het in de aanbieding was bij de blauwe hamstersupermarkt. Mooi, dacht ik… Maar laat ik toch even verder kijken.

Toen belandde ik op de website van Drogist.nl. Per stuk was de deodorant daar nog tientallen centen goedkoper. Voor gratis verzending moest ik wel voor minimaal 20 euro aan producten in mijn winkelwagen doen. Geen probleem, dan bestel ik er toch gewoon 12?

Een paar dagen later werd de deodorant bezorgd. Fijn met dit warme weer! ☀️ Ook voor de mensen om je heen trouwens. Een goede prijs en ik heb voorlopig genoeg voorraad. Daar hoef ik voorlopig niet meer naar om te kijken… Eigenlijk doe ik dit al jaren zo.

Mijn favoriete wasmiddel koop ik vaak bij de Dirk. Die zitten met hun prijzen ook lager dan de blauwe hamstersupermarkt. 

Ik ben fan van kopen in bulk, want je betaalt zo min mogelijk voor een product en houdt zo meer geld over voor andere dingen.

Koop jij ook weleens in bulk? 

 

Foto: Colourblind Kevin

5 gedachten over “Bulk inkopen doen (bespaartip)”

  1. Alles wat met lijf en huidverzorging te maken heeft zit sowieso al een belachelijk hoge marge op. Zou je dus altijd al in de aanbieding moeten kopen.

    En hoe groter de bulk. Hoe groter t voordeel. Nu nog een groter huis :)

    Beantwoorden
  2. Douchegel, shampoo, tandpasta, haargel, scheerschuim, scheermesjes, wasmiddel, enz. koop ik alleen in bulk. Ik weet per productsoort op basis van historische verbruiksgegevens hoe lang ik met een eenheid dus als de reclamefolders binnenkomen en een aanbieding bevatten, weet ik precies of het tijd is om een goede aanbieding in te slaan of nog even niet (vanwege ruime is het niet handig om te vroeg te veel in te slaan). En ja, als ik op punt van kopen sta, check ik altijd even online of de aanbieding elders niet beter is. Als het product hetzelfde is (merk en inhoud), is de laagste prijs doorslaggevend. En ik weiger pertinent verzendkosten te betalen, dus ik koop altijd boven de drempel-orderwaarde.

    Beantwoorden

Plaats een reactie