Wat wil jij weten over indexbeleggen?

Bij het opbouwen van financiële vrijheid, hoort ook het laten groeien van je vermogen. Hoe doe je dat op een relatief veilige manier? Zelf kies ik ervoor om naast mijn extra aflossingen op de hypotheek ook maandelijks geld te storten in een indexfonds. Ik wil jou graag inspireren en daarom heb ik een interview gepland. Wat wil jij weten over indexbeleggen?

Wat is indexbeleggen?

Nu de spaarrekening zo weinig oplevert, gaan mensen toch op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. Is beleggen iets voor jou?

Van welk bedrijf moet je aandelen kopen? Zonder glazen bol een vraag die lastig te beantwoorden is. Bij indexbeleggen hoef je niet te kiezen. In plaats daarvan koop je stukjes van wel duizenden bedrijven. Daarmee vaar je mee op het gemiddelde rendement van de beurs. Door elke maand voor hetzelfde bedrag te kopen, verklein je het risico op een verkeerd instapmoment. Tot nu toe heb ik een rendement van 20,8%. Best mooi! ?

De afgelopen tijd heb ik al meerdere mensen naar deze vorm van beleggen doorverwezen. Natuurlijk wel op hun eigen risico, want je moet alleen met geld beleggen dat je voor een langere periode kan missen.

Wat zou jij willen weten over beleggen?

Volgende maand reis ik af naar Den Haag voor een interview met Hendrik Meesman van Meesman Indexbeleggen.

Mijn doel is om terug te komen met een leerzaam een inspirerend interview, waardoor jij als lezer van mijn blog zin krijgt om te gaan indexbeleggen. Als je er door het interview achterkomt dat beleggen niets voor jou is, dan is dat natuurlijk ook fijn om te weten.

Heb je vragen over beleggen? Angsten? Snap je iets niet? Of ben je ergens benieuwd naar? Laat het me weten in een reactie of stuur me een mailtje, zodat ik wellicht jouw vraag kan stellen in het interview.

14 gedachten over “Wat wil jij weten over indexbeleggen?”

 1. Ik lees veel over het opbouwen van een kapitaal om van te kunnen leven. Wat ik zou willen weten is hoe dan: hoe je kunt leven van je kapitaal als je dat eenmaal bij elkaar hebt en oa in een index hebt zitten: maandelijks iets verkopen, van je dividend? Ben ik benieuwd naar!

  Beantwoorden
 2. Hoe ga je het beste om met indexfund gelden die voor je pensioen jaren bestemd zijn naar NL halen. In 1 keer? Verspreid over 10 jaar? Op een andere manier?

  Beantwoorden
 3. Ik ben benieuwd naar je interview met Hendrik Meesman, ik beleg al een aantal jaar via hun.
  Vroeger waren ze de goedkoopste, maar nu zijn vele anderen goedkoper, dus ben benieuwd of ze nog gaan verlagen?

  Beantwoorden
 4. Ik ben benieuwd hoe het zit met duurzaamheid en index beleggen. Ik wil niet investeren in fossiele brandstoffen, palmolie, wapens etc. Geen Shell, McDonald’s en dat soort bedrijven. Is dat te combineren met index beleggen? Of doe je daarmee het hele principe achter dit type beleggen teniet (namelijk op heel veel grote paarden weddrn)?

  Ik kan daar tot nu toe weinig zinnigs over vinden, dus zou er graag meer over willen leren.

  Succes met het interview! Hopelijk ben ik nog niet te laat :)

  Beantwoorden

Plaats een reactie