Nog meer ontspullen

Hoeveel spullen kan een mens hebben? Ik heb steeds minder en dat voelt goed. Dit weekend raakte ik weer geïnspireerd om kritisch naar mijn bezittingen te kijken.

Tiny House Nation

De Tiny Houses ken je al. Terug naar de essentie, om zo je leven te upgraden en je footprint te verkleinen. Op Netflix kwam ik dit weekend de serie Tiny House Nation tegen. Mensen krijgen daar hulp met het bouwen van hun Tiny House. En ja, een van de onderdelen is natuurlijk dat deelnemers kritisch naar hun spullen moeten kijken. Wat gaat er wel en wat gaat er niet mee het kleine huis in?

Wist niet dat het verder kon

Twee jaar geleden maakte ik al grote slagen met ontspullen. Ook al is het niet nodig in ons appartement van 120 vierkante meter, het voelt prettig om niet te veel zooi om je heen te hebben staan die je nooit gebruikt. Er staan nu alweer 2 volle tassen klaar voor de kringloop. Tijdschakelaars, hdmi-kabels, fotolijstjes, oude speakers, een oud tapijt… Ook een aantal musicalscripts moesten er nu aan geloven. Ik heb er maanden niet naar gekeken. Dus weg ermee. De broodbakmachine gaat naar dochter van een vriendin. Fijn dat ik haar er blij mee kan maken :).

Ik word een steeds grotere fan van minimalisme. En jij?

10 gedachten over “Nog meer ontspullen”

 1. Leuk tip Tom! Ik ga nog vanavond thuis opruimen en bring morgen spullen naar de kringloopwinkel. Of wij gaan ruilen, ik heb hdmikabels nodig;-))

  Beantwoorden
 2. Vijf jaar geleden ben ik van 80 m2 naar 50 m2 verkast. Een berging had ik toen ook niet meer. Ontspullen was dus hard nodig!
  Maar het bevalt me goed.
  Ik heb, om mijn huis niet teveel en te snel te laten vollopen, een aantal regels voor mezelf gesteld: als ik een boek koop of krijg dat ik wil houden moet er een ander boek uit (ja ik weet het, e-reader. Maar er gaat niets boven echt papier voor deze analoge duts). Idem voor schoenen (ik blijf steady op 40 paar). Soms is dat lastig, maar over het algemeen houd ik daardoor het overzicht en de ruimte. Heerlijk!

  Beantwoorden
  • Dat klinkt als een succesverhaal, Mariken! Leuk ook dat je voor de items die belangrijk voor je zijn wel voldoende ruimte blijft. Daar gaat het uiteindelijk om!

   Beantwoorden
 3. Stapje voor stapje gaan hier ook steeds meer spullen het huis uit dan erin komen. Heerlijk. Gisteren nog een keukenkast vol zooi uitgemest. Alles wat ik echt wilde houden weer teruggezet… 1 plank bleef leeg. Ik kan daar enorm van genieten.

  Beantwoorden
  • Dat klinkt top! Raar ook eigenlijk dat we zoveel aparte machines en gereedschappen in de keuken hebben. Voor elke handeling iets…

   Beantwoorden

Plaats een reactie