Mooie rondingen

Zo’n 10 jaar geleden was ik bij een vriendin in Utrecht. Het was al laat maar toch nog lekker warm. We zaten uit te buiken op haar balkon.

Toen was ik al met geld bezig en dat sloeg eigenlijk vooral door naar veel sparen en zo weinig mogelijk uitgeven.

We gaan terug naar dat moment op het balkon in Utrecht. Apple had net een nieuwe iPhone aangekondigd. Ik wilde hem heel graag, maar hield mijzelf tegen. Vond dat ik geen nieuwe telefoon mocht kopen, want mijn oude deed het nog. Al werd hij wel langzamer. En hij was zo duur.

Mijn vriendin vroeg me waarom ik die telefoon graag wilde. “Hij heeft zulke mooie rondingen en is zo snel.” Ze had door dat ik de nieuwe iPhone graag wilde en gewoon heel mooi vond. “Waarom koop je het dan niet gewoon?”, zei mijn vriendin. “Je leeft nu. Je werkt hard. Je verdient het toch?”

Op dat moment dacht ik dat het verstandig was om zo weinig mogelijk uit te geven en zoveel mogelijk te sparen. Want je wist nooit wat er ging gebeuren.

Die nieuwe iPhone kocht ik 10 jaar geleden. En ik was er zo blij mee. Inmiddels weet ik dat deze techgadgets belangrijk voor mij zijn. Ik gebruik ze dagelijks urenlang en het mag dan nieuw en van goede kwaliteit zijn.

Waar word jij oprecht blij van, wat best iets mag kosten?

6 gedachten over “Mooie rondingen”

 1. Baseballcaps! Laatst was ik op Curaçao en heb ik me in meerdere bochten gewrongen om een limited edition pet van het nationale honkbalteam te bemachtigen. Het kwam me op verwonderde blikken van mijn wederhelft te staan, maar voor mij is een pet gewoon meer dan een accessoire tegen de zon.

  Beantwoorden
 2. Ik heb dat met tassen. Ik kan soms helemaal verliefd worden op een mooie leren tas. En dan slaap ik er een paar nachtjes over maar 9 van de 10 keer komt ie er dan toch. Want ja, je vriendin heeft gelijk: sparen is leuk en verstandig, maar nu moet je ook genieten en als dat je zoveel plezier biedt dan is het de uitgave dubbel en dwars waard!

  Beantwoorden
 3. Iets voor de vakantie, goede locatie op vakantie of lekker uit eten. Verder is Lego iets waar nogal wat geld naartoe gaat, sinds reizen door Corona minder mogelijk was. Maar het blijst word ik van een fijne kampeer plek met onze camper. Zoals nu net onder Pula in Kroatië. (Ik kan een goede smartphone ook waarderen, fijn om een volgende plek mee uit te zoeken ?)

  Beantwoorden
 4. Ik herinner me dit gesprek goed! Hoewel mijn antwoord mogelijk een rationalisatie was om het ding waar je naar verlangt te kunnen aanschaffen (bij mij zijn dat schoenen ipv een mooie telefoon…) geloof ik ook wel echt in wat ik daar zei. De beloning voor een materiele uitgave, zoals een iPhone, is lang niet altijd materieel. Naar je telefoon kijken en elke keer een beetje warm van binnen worden omdat je er zo blij mee bent en m zo mooi vind is niet in geld uit te drukken maar wel degelijk een kwaliteitsaspect van je bestaan (idem voor een mooi paar Jan Jansens dus ;-).
  Soms is het zo simpel als jezelf een lekker toetje gunnen in de supermarkt, het hoeft niet altijd om dure spullen te gaan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie