Moeiteloos overstappen van bank?

Banken beheren ons geld. Ik vind het belangrijk dat ik me prettig bij een geldbewaarder voel. En jij? Als je je niet senang voelt bij een bank (de bank is te duur, de app te slecht of de rente te laag) dan kun je natuurlijk altijd overstappen. Om dit makkelijker te maken is de overstapservice in het leven geroepen. In dit artikel leg ik je uit wat dit is en hoe jij er gebruik van kunt maken.

Doorstuurservice
Kort beschreven is de overstapservice een doorstuurservice, waarbij 13 maanden lang af- en bijschrijvingen van jouw oude bankrekening naar jouw nieuwe bankrekening worden doorgestuurd. De partijen die geld van jouw rekening afschrijven (zoals jouw energieleverancier of telecomprovider) worden ingelicht over jouw nieuwe rekeningnummer. Omdat de overstapservice 13 maanden actief blijft, worden ook jaarlijkse afschrijvingen doorgestuurd.

Hoe vraag je de overstapservice aan?
De overstapservice kun je aanvragen bij jouw nieuwe bank. Hierbij geef je jouw oude – en nieuwe rekeningnummer op, inclusief jouw handtekening. De service kan 14 dagen vanaf de aanvraag ingaan.

Wat zijn nadelen van de overstapservice?
De overstapservice loopt 13 maanden. Als je toch weer weg wilt bij jouw nieuwe bank, dan moet deze service worden stopgezet. Afhankelijk van jouw bank kunnen de kosten voor deze service aan jou worden doorberekend. Het is dus een goed idee om eerst een aantal maanden de nieuwe bank te proberen, voordat je de overstapservice inschakelt. Daarnaast licht de overstapservice alleen afschrijvende partijen in, bijschrijvende partijen (zoals jouw werkgever of gulle oma) moet je zelf inlichten.

Informatie en aanvragen
Meer informatie over de overstapservice vind je op de website van jouw bank en op overstapservice.nl. Voor de zekerheid heb ik er overigens voor gekozen om mijn nieuwe rekeningnummer zelf overal door te geven. Zekerheid voor alles.

Knab legt uit
Online bank Knab maakte onderstaande overstapvideo, waarin de werking van de overstapservice wordt uitgelegd:
https://www.youtube.com/watch?v=sTleqqkEiwM

 

1 gedachte over “Moeiteloos overstappen van bank?”

Plaats een reactie