Vandaag sta ik in het NRC!

Vanochtend sprong ik uit bed om meteen de website van het NRC te checken. Daar is vandaag namelijk een interview gepubliceerd. Samen met Lonneke en Mr FOB ben ik geïnterviewd over FIRE.

Wow, ik sta in een landelijke krant. Heel gaaf! Een interview over hoe ik met geld omga en wat de doelen zijn in het leven. Leuk om te praten over FIRE (zoveel mogelijk geld verdienen, dat kun je o.a. slim investeren zodat je kunt stoppen met werken) en HOT (minder werken en meer leven).

Lees het interview vandaag in de krant of op de website van het NRC: “Financieel Onafhankelijke: zo ga je voor je dertigste met pensioen

Check ook de blogs van Lonneke en Mr FOB.

Ik ben benieuwd naar wat je er van vindt!

17 gedachten over “Vandaag sta ik in het NRC!”

  • Thanks! Het is best wel spannend om te doen en het is ook lastig om negatieve reacties te lezen op internet. Maar de meeste mensen zijn positief, dus dat is leuk.

   Ja, de journalist vroeg of ik met mijn volledige naam in de krant wilde. Dat vind ik prima! Vind het zelf ook leuker om een echt persoon achter de verhalen te zien.

   Het voelt voor mij prettig om als je een onderwerp bespreekbaar maakt dit niet-anoniem te doen. Maar iedereen moet zelf die beslissing maken, uiteraard :-).

   Beantwoorden
   • Tegen mij vertelde hij dat NRC een strikt beleid heeft tegen anonimiteit, vraag me dan wel af waarom Mr FOB wel anoniem kan blijven…
    Ikzelf ben echt te bang om de anonimiteit uit te gaan :(

    Beantwoorden
    • Dat zijn vragen waar ik ook geen antwoord op heb…

     Lijkt me leuk om een keer met je over anonimiteit te sparren! ‘Uit de kast’ en anoniem hebben beide z’n voor- en nadelen natuurlijk.

     Beantwoorden
 1. Wat een mooi interview Tom! Las het met trots.
  Ik merk bij mezelf dat ik best een drempel heb om te beleggen. Niet alleen vind ik alle ‘ondernemers-achtige dingen’ (en voor mij hoort beleggen daarbij) lastig om te doen of mee bezig te zijn. Ook merk ik dat ik niet goed kan omgaan met de onzekerheid die zelfs bij het beleggen in stabiele fondsen hoort. Het is hetzelfde gevoel dat maakt dat ik me prettig voel in loondienst in plaats van als (op zich beter verdienende) ZZP’er. Minder controle over mijn eigen tijd, maar meer zekerheid dat de rekeningen betaald kunnen worden (en daar is die ondernemerscomponent weer…)
  Dus ik heb gekozen voor versneld hypotheek afbetalen om mijn woonlasten te minimaliseren en daarnaast vrij braaf leven. Ik heb een late carrière-switch gemaakt en heb nu een baan waar ik ongegeneerd verliefd op ben. Dus nog 20 jaar werken tot mijn 70e voelt als een cadeautje en niet als een ‘ik moet nog zo lang’. Dat feit maakt mijn houding tov mijn financiële toestand makkelijker.
  Als je dat wil, kun je dan iets vertellen over hoe jij met de (relatieve) onzekerheid omgaat die beleggen met zich mee brengt? Zie ik beren op de weg? Of ben ik gewoon een watje?

  Beantwoorden

Plaats een reactie