Ontspullen challenge. De eindstreep niet gehaald.

Eind vorig jaar startte ik met de 30 dagen ontspullen challenge. Helaas heb ik de eindstreep niet gehaald, maar ik heb toch van veel spullen afscheid genomen.

Nog even kort het idee. Elke dag doe je 1 ding extra weg. Dag 1 doe je afstand van één item, dag 2 doe je afstand van twee items, etc. De bedoeling is dat je in een maand van 30 dagen 465 spullen weg doet en in een maand van 31 dagen 496 spullen.

Je kan daarbij natuurlijk ook vooruit werken. Dat heb ik ook gedaan hoor… Zo deed ik de eerste dag al wat meer dingen weg en zette ik dat alvast op het lijstje bij de andere dagen.

Hoe ver ben ik gekomen met ontspullen?

Zelf ben ik gekomen tot dag 19. Dat betekent dat ik 181 spullen heb weggedaan. Wow, dat geeft toch wel een hoop ruimte moet ik je zeggen. Er ging een hoop naar de milieustraat, maar ook de kringloop, papierbak en helaas de gewone vuilnisbak.

Welke spullen deed ik weg?

Bij dit soort blogs word ik zelf altijd nieuwsgierig wat iemand dan heeft weggedaan, dus hier komt een greep uit mijn lijstje.

 • Kabels om je videorecorder met je tv te verbinden
 • Opladers van spullen die ik allang niet meer heb
 • Kledingrek
 • Oude iPhones met kabels en hoesjes
 • Kapotte externe accu’s
 • Champagneglazen
 • Schaar (daar hebben we er een aantal van)
 • Studieboeken
 • Oude verjaardagskaarten
 • Oude ID-kaarten
 • Verpakkingen van bezittingen
 • Oude microfoons
 • Lenzen
 • Lege DVD’s, CD’s en Floppy’s
 • Verwassen of zelden gedragen kleding
 • Handleidingen die ik nooit bekeek
 • Lekkend koffieapparaat
 • Kookboeken
 • Oude filmcamera
 • Nepplant
 • Keycord
 • USB-speler
 • Beeldscherm
 • Onderzetters

Op naar de volgende ronde

Uiteindelijk maakt het natuurlijk niet uit of je bij dit ontspulspel de eindronde haalt. Het was een fijne aanleiding voor me om weer eens goed te snuffelen tussen al mijn spullen. Wat heb ik nog nodig in mijn leven? En wat is toch vooral ballast dat alleen het huis maar drukker maakt?

Dit is niet de eerste opruimronde van me geweest en zal ook zeker niet de laatste zijn. Op naar de volgende!

Hoe is het ontspullen bij jou gegaan? Ik ben benieuwd!

6 gedachten over “Ontspullen challenge. De eindstreep niet gehaald.”

Plaats een reactie