Zorgen om de poes, een prijzig hapje 🪴

Elke poes voelt zich weleens niet lekker, maar wij maakten ons toch grote zorgen. Greet, onze poes, hield geen eten binnen en zelfs zonder te eten bleef ze bijna elk uur braken. Van een speelse en blije poes, veranderde ze in een hoopje treurigheid. En het ging steeds slechter…

Dit alles speelde zich precies af op het moment dat de eerste echte voorstelling begon van de musical waarin ik speelde. Niet echt fijn voor mij, want ik moest goed met mijn hoofd bij het stuk blijven. Daar is geen plaats voor mij zorgen maken over de poes. En niet fijn voor mijn vriend, want hij stond er alleen voor. Ik appte hem dat ik achter elke keuze stond die hij zou maken en dat geld geen rol speelt.

En zo kwam het dat ik ’s avonds laat, direct na de première, naar het Medisch Centrum voor Dieren ging. Daar waren mijn vriend en Greet al. Na volledig onderzocht te zijn, was er geen aanwijzing te vinden voor haar ziek zijn. Op zich hoopgevend. Wij dachten dat ze misschien aan het kerstglitterhert gelikt had… Greet kreeg een prik tegen het braken, wij mochten € 231,38 afrekenen (waarvan we ook bijna moesten braken) en we konden weer naar huis.

De volgende ochtend was de poes nog steeds niet echt zichzelf. We maakten ons zorgen. Belden opnieuw het Medisch Centrum. De assistente vertelde ons dat we haar eerst maar wat vloeibare snacks moesten geven om aan te sterken. En dat hielp! Ze was natuurlijk helemaal duf van het niet eten en drinken en de hele dag overgeven. Langzaamaan kwam de oude Greet steeds meer terug. En later durfde ze ook weer brokjes te eten.

Voor de zekerheid hadden we ook de plant uit de woonkamer maar weggehaald, zodat Greet er niet bij kon komen. Toen ze als kitten bij ons kwam, hebben we eerst alle planten die giftig kunnen zijn weggehaald. Blijkbaar hebben we één plant toen niet goed beoordeeld. Toen we opnieuw zochten, bleek de plant licht giftig te zijn. Bij het binnenkrijgen van het sap kan een kat tot wel 48 uur braken.

We inspecteerden de plant… en ja hoor. Onderaan vonden we een blad dat vakkundig door tandjes geperforeerd was. Mocht je je afvragen welke plant dit is. Het is de Zamioculcas. Toch wel bijzonder dat ze hier na 8 maanden ineens haar tandjes in zet.

Natuurlijk zijn we enorm geschrokken, maar gelukkig is het goed afgelopen!

Het blad van de voor katten giftige plant Zamioculcas, waar Greet haar tanden in had gezet.

Plaats een reactie