Zonder zin kan het ook

Dat was de lijfspreuk van een collega van 2 banen geleden. Ik denk regelmatig terug aan haar droge opmerkingen als ik iets moet doen waar ik helemaal geen zin in heb. Zonder zin kan het ook.

Tegenovergesteld

De titel van dit blog had ook kunnen zijn: Tom begint voor de 800e keer met sporten. Want daar gaat dit blog eigenlijk over. Juist als het even wat minder met je gaat, moet je in beweging komen. Dat is natuurlijk niets nieuws, weet ik allang. Vind ik sporten leuk? Nee. Dus bij mij is dat wel één van de activiteiten die als eerste sneuvelt zodra het druk wordt.

Nu kan ik natuurlijk gaan zitten mokken dat het stom is dat ik elke keer weer stop met sporten. Maar waarom? Ik ben juist trots dat ik alweer begonnen ben. Want ik had ook met m’n luie kont op de bank kunnen blijven zitten.

Plezier

Het schema waarin ik bijhoud wanneer ik een hardlooples heb afgerond.

Ook al vind ik sporten niet leuk, het is toch belangrijk voor me. Het helpt je te ontspannen, je bent weer even buiten en het is goed voor je figuur. Om het wel leuk te houden, ben ik gewoon weer met les 1 begonnen van Start 2 Run. Langzaam mijn loopconditie weer opbouwend is het toch beter uit te houden. Het fijne aan hardlopen is dat je het kan doen wanneer je wilt en het niet veel tijd kost.

Beloning

Mijn voortgang houd ik bij in een spreadsheet. Ik moet alleen nog even een beloning bedenken. Wat krijg ik als ik alle 30 lessen heb gevolgd? Nieuwe hardloopschoenen?

De eerste 7 lessen zitten erop en ik merk al effect van het weer bewegen. Als ik eenmaal ren is het weer fijn, maar daarvoor moet ik toch regelmatig het mantra herhalen. Zonder zin kan het ook. Zonder zin kan het ook. Zonder zin kan het ook… En zo is het!

Hoe gaat het met jouw sportactiviteiten? Ik ben benieuwd naar of je ook weleens tegen jezelf aanloopt.

9 gedachten over “Zonder zin kan het ook”

 1. Sporten whoehahahaha… Bleef altijd onafgevinkt op mijn to do lijst, dus vermeld ik niet eens meer. Ik merkte gisteren dat ik mijn ‘klusbroek’ niet meer aan kreeg. Nou klus ik gelukkig niet zo vaak meer. Om te voorkomen dat ik straks nog verder uitzak ga ik binnenkort salsa dansen. En een yoga proefles volgen, plus op de mini trampoline. Echt…

  Beantwoorden
 2. Mooie titel by the way!
  Oei… Sporten en bewegen is echt mijn blinde vlek. De gymnastieklessen op de middelbare school hebben ervoor gezorgd dat ik een enorme hekel heb gekregen aan alles dat met bewegen en sport te maken heeft. (Zo heb je tòch nog wat aan school…)

  En ja, ik weet dat het goed voor je is. Ik houd het liever bij: goede voeding, koolhydraatarm, geen suiker, geen pakjes en zakjes, geen voorbewerkte meuk, geen alcohol. Werkt voor mij prima.

  Beantwoorden
  • Goed te lezen dat dit voor jou werkt, Frank! :-) Gymlessen heb ik ook niet heel veel goede herinneringen aan… Vooral niet het bijna altijd als laatste gekozen worden. Tja, ieder z’n kracht :-).

   Beantwoorden
 3. En het voordeel is, je kunt het zo uit je huis doen Tom! Gaan we elkaar misschien weer tegenkomen??.
  Ik loop niet hard, maar wel pittig door, 4 à 5 maal de plas rond. Als jij rechtsaf gaat, ga ik linksom. Hebben we meer kans tegen te komen.
  Succes en hou vol!

  Beantwoorden
 4. Die mantra moet ik ook maar gebruiken bij mij en mn kids.. Wil al 2 jr beginnen met hardlopen.. Maar niet genoeg zin, doorzettingsvermogen en daadkracht. Durf niet omdat ik denk dat ik t toch niet kan.. Haha. En t idee dat hardlopen kan wanneer je er zin in hebt gaat met een baan en kinderen niet echt op…

  Beantwoorden

Plaats een reactie