Zonder reclame internetten op telefoon en tablet

Als internetjunk weet ik dat advertenties nodig zijn om een website draaiende te houden. De kosten van een site moeten natuurlijk ook betaald worden. Ik vind advertenties dan ook niet erg, maar wel als ze je hele scherm overnemen. Daarom schakel ik op sommige websites een ad blocker in. Op mijn mobiel en iPad was dat tot nu toe lastig, maar daar heb ik een goede app voor gevonden!

Deze week bezocht ik een forum en daar werd ik helemaal gek van alle reclame die elke pagina weer over de tekst heen schoof. Na wat zoekopdrachten ontdekte ik Firefox Focus. Ik ben tot nu toe blij met de andere apps van Firefox, dus het was zeker het proberen waard. De app ziet er heel rustig uit en blokkeert op mijn iPhone en iPad inderdaad de storende reclames. Blij mee! Het handige van deze app is dat het niet je geschiedenis bewaart. Dat is wat mij betreft ook niet nodig voor elke website die ik bezoek.

Wat vind jij van reclames op internet? En zou jij bereid zijn om te betalen in ruil voor een reclamevrije website?

2 Reacties

 1. Hmmm, denk niet dat ik bereid zou zijn voor een reclamevrij internet, zoals jij al zegt: die reclames zijn nodig. Wel handig om te weten dat er apps beschikbaar zijn om – waar nodig – de boel te blokken als het heel erg de spuigaten uit loop.

  Andere discussie, maar: ik zou WEL bereid zijn om te betalen voor een google-versie waar geen filterbubbel meer in zit. Of voor het nooit meer zien van die verschrikkelijke clickbait op sites…

  • Tom
   Tom

   21/11/2017 op 19:31

   Dank voor je reactie, Mariken! Een Google-versie zonder filterbubbel zou interessant zijn. Via DuckDuckGo vind je ook wel wat info, maar stoot koning Google helaas niet van zijn troon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Een vliegende start
F.lux – Night Shift voor computers
De route van een mailbericht, zo werkt internet.
Sluiten