Zeg het met GIFs

Nee, geen gif. Een GIF. Je weet wel, zo’n bewegende afbeelding. Ook jij kan deze gebruiken. Weten hoe?

Sinds kort is het mogelijk bewegende afbeeldingen op Twitter en Facebook te posten. Zo’n bewegende afbeelding, wordt ook wel een GIF genoemd. Dit staat voor Graphic Interchange Format.

De bewegende variant bestaat net als bij een film uit verschillende afbeeldingen. Doordat deze achter elkaar worden getoond, ontstaat er bewegend beeld. Het leuke is dat GIF’s niet na één keer stoppen. Ze blijven doorspelen van begin tot het einde in een loop.

Ik weet nog dat ik jaren geleden met een internetvriendin zogenaamde blinkies maakte. Een afbeelding met een naam erin zetten we een aantal keer achter elkaar en kleurden telkens een andere letter in. Door deze afbeeldingen als GIF op te slaan, waarbij deze achter elkaar werden afgespeeld, kreeg je een bewegend plaatje.

Tegenwoordig zijn er allerlei programma’s om vanuit ander bewegend beeld, zoals een video, een GIF te maken. Het internet staat er inmiddels vol mee.

Om snel zo’n GIF te vinden, kun je gebruikmaken van een GIF zoekmachine, zoals Giphy.com. Je zoekt daar op een Engels trefwoord, waarna je GIFS getoond krijgt die je op Facebook, Twitter, in een mail of op je eigen website kunt gebruiken.

Veel plezier en succes!

giphy
Bron: Giphy / The Comeback

Giphy_Shine_HD_Crop_o

1 Reactie

  1. Copyright lag altijd bij Unisys, is dat verlopen dan. Anders beter een ander formaat gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Terugblik augustus
Buienradar als overzichtelijke grafiek
Zelf sparen voor je pensioen
Sluiten