Groepsgesprek Whatsapp tijdelijk op stil zetten

Zit jij ook in een groepsgesprek op Whatsapp? In deze tip lees je hoe je deze groepsgesprekken (tijdelijk) op stil zet. Handig als de app-groep helemaal los gaat en je gek wordt van de meldingen ?.

*Pling! Pling! Pling!* daar komen weer heel wat berichtjes binnen in een groepsgesprek. Soms gaat het maar door en zou je willen dat je de meldingen even uit kan zetten. En gelukkig kan dat!

Stappenplan voor het tijdelijk uitzetten van een groepschat

Om de meldingen van een groepschat in Whatsapp uit te zetten, volg je onderstaande stappen.

  1. Open Whatsapp
  2. Ga naar het gesprek dat je (tijdelijk) op stil wilt zetten
  3. Klik bovenin op de naam van de groep
  4. Nu klik je op “Stil”
  5. Je kan nu kiezen uit “8 uur“, “1 week” of “1 jaar

Als je alleen op dit moment even geen meldingen wilt ontvangen, kun je het beste voor 8 uur kiezen.

Ontvang ik nog wel de berichten?

Ja, je ontvangt alle berichten uit de groep nog wel. Je krijgt alleen geen melding dat er nieuwe berichten klaar staan. Je kunt op een later moment dus alle berichten bijlezen. Of niet, omdat dat eigenlijk ook wel lekker rustig is. Als je iets belangrijks hebt gemist, hoor je het vanzelf wel weer.

Meldingen voor alle groepen standaard uitzetten

Groepsgesprek Whatsapp geluid uitzettenWil je liever helemaal geen meldingen van nieuwe berichten in een gezamenlijke chat op Whatsapp krijgen? Dat kan via onderstaande stappen.

  1. Open Whatsapp
  2. Klik rechtsonder op het tandwieltje/instellingen (als je in een chat zit zie je dit niet, je moet dan eerst terug naar het beginscherm van Whatsapp)
  3. Ga naar “Meldingen”
  4. Onder het kopje “Groepen” schakel je “Toon meldingen” uit. Je kan daar ook een ander geluidje voor groepsberichten kiezen, zodat je ook al aan het geluid hoort dat er iets gezegd wordt in een groep.

Misschien vind je dit ook interessant:

3 gedachten over “Groepsgesprek Whatsapp tijdelijk op stil zetten”

Plaats een reactie