Het kwam de laatste dagen veelvuldig in het nieuws. Whatsapp is van plan om jouw gegevens te delen met Facebook. Ben je per ongeluk met deze nieuwe voorwaarden akkoord gegaan? In dit bericht lees je hoe je dat terugdraait.

Een gratis dienst?

Natuurlijk zat het er een keer aan te komen. Hoe kan een dienst nou helemaal gratis zijn? Whatsapp is geen liefdadigheidsinstelling en daarom kwam het voor mij niet als een verrassing dat er nu commerciële stappen worden genomen. Bij een gratis dienst is vaak de gebruiker de dienst. Er wordt dan bijvoorbeeld data geanalyseerd om jou gerichte advertenties te tonen, net zoals bij Google.

Delen van gegevens uitschakelen in Whatsapp

Wat nu als je per ongeluk akkoord ben gegaan met de nieuwe gebruiksvoorwaarden van Whatsapp, maar je dat eigenlijk niet wilt? Je schakelt het delen van jouw informatie met commerciële partijen met onderstaande stappen weer eenvoudig uit.

  1. Open Whatsapp
  2. Ga naar de instellingen:
    1. iPhone: klik rechtsonder op het tandwiel: Instellingen
    2. Android: klik rechtsboven op de drie bolletjes en dan op Instellingen
  3. Klik op Account
  4. Schakel het vinkje uit bij Deel mijn accountinformatie

Zie je de informatie bij stap 4 niet staan? Dan ben je nog niet akkoord gegaan met de nieuwe voorwaarden en kun je deze tip voor een later moment bewaren.

Whatsappen op de computer

Wist je dat je Whatsapp ook kunt gebruiken op de computer? Handig als je veel wilt typen! Je leest het in deze tip: Whatsapp op je computer.

Happy apping! ;-)