WeTransfer Mobile, een droom die uitkomt

Sommige apps verdienen het gewoon om nog een keer in het zonnetje gezet te worden. Gewoon omdat ik ervan overtuigd ben dat ze jouw leven écht leuker en makkelijker maken. Vandaag… WeTransfer Mobile!

Je hebt vast wel eens van WeTransfer gehoord. Een superfijne website waarmee je gratis grote bestanden kan versturen. Eerder schreef ik hier al over, maar recentelijk heb ik de mobiele app weer ontdekt.

Wat kun je ermee?

Snel foto’s en video’s vanaf je telefoon of tablet verzenden per e-mail. Dat kan je natuurlijk naar een vriend of vriendin die graag de foto’s wil hebben van een gezellige borrel. Maar je kan de app natuurlijk ook voor jezelf gebruiken om foto’s en video’s van je telefoon op je computer te zetten, zonder gebruik te hoeven maken van een kabeltje en dat irritante iTunes dat weer automatisch opstart en alles doet wat je nou net niet wilt.

Hoe werkt het?

Installeer de app en geef deze toegang tot jouw foto’s. Vervolgens selecteer je de foto’s of video’s die je wilt verzenden en klik je op ‘next’. Nu is het een kwestie van het invullen van het e-mailadres van de ontvanger, jouw e-mailadres en eventueel een bericht. Zodra je op ‘Transfer’ klikt worden de bestanden die je geselecteerd hebt naar de servers van WeTransfer verstuurd. Als dit klaar is dan ontvangen jij en de geadresseerde een mail met de link naar de bestanden.

Hoeveel foto’s en video’s kan ik maximaal versturen?

Dat is afhankelijk van de grootte van je foto’s en video’s, maar met de app kan je 10 GB aan bestanden versturen. Dat zijn duizenden foto’s. Mocht je toch niet genoeg aan de 10 GB hebben, omdat je bijvoorbeeld grote videobestanden verstuurt, dan kan je jouw foto’s of video’s natuurlijk altijd opdelen in meerdere porties.

Waar download ik WeTransfer Mobile?

De app WeTransfer Mobile is gratis en beschikbaar voor zowel iPhones, iPads als Android-toestellen.

De laatste tips:

 • Zorg dat je verbonden ben met WiFi, anders ben je binnen no time door je databundel heen.
 • Heb je de foto’s op je computer opgeslagen? Verwijder ze dan direct van je telefoon. Zo heb je weer genoeg ruimte vrij om nieuwe foto’s en video’s te maken.

 

2 Reacties

 1. Avatar
  Wim F. Abbenhuis

  16/07/2016 op 09:22

  Let op met deze tip: foto’s worden vaak verkleind opgeslagen op je iPhone. Je verstuurt dan dus niet het origineel (dat staat op de iCloud-server) maar een verkleinde versie.

  • Tom
   Tom

   16/07/2016 op 09:38

   Bedankt voor je bijdrage, Wim!
   Zelf gebruik ik de app vooral om foto’s en video’s die ik met mijn iPhone heb gemaakt te verzenden. Die worden voor zover ik weet niet gecomprimeerd.
   Hoop dat je toch iets aan de tip hebt! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Afstand meten zonder telefoon of sporthorloge
De beste vaatwastabletten en de ecostand
Een retro flipklok op je beeldscherm
Sluiten