Welk boekhoudpakket past bij jou?

Zo, dat is een tijd geleden! We hebben veel om bij te kletsen, dus de komende tijd heb ik in ieder geval weer genoeg om over te schrijven. Eén van de redenen dat ik een tijd niet geblogd heb is de drukte die ik had als ZZP’er. Er bleef weinig tijd over, en ik moest ook wat tijd offline doorbrengen natuurlijk. Mocht je nu echt niet meer weten wie ik ben, laat het me dan weten. Dan stel ik me graag nog een keer aan je voor ;-).

Administratie

De administratie doen vind ik helemaal niet zo erg. Maar zodra je drukker wordt, merk je toch dat er minder tijd en zin overblijft voor de administratie. Ik begon mijn boekhouding met MoneyBird, maar merkte de laatste maanden dat ik toch behoefte had aan een uitgebreider pakket.

MoneyMonk

Vriendin Suzanne gaf me de tip om MoneyMonk te proberen. Via haar kreeg ik ook nog eens een jaar korting. Per maand kost het pakket nu 15 euro (ex btw). Vooral handig hierin is de urenregistratie. Per klant maak je een project aan, waar je vervolgens per keer dat je werkt de uren kan bijhouden. Daarna kun je in een paar klikken de juiste uren factureren. Daarnaast heeft het een automatische bankkoppeling en helpt het je bij het invullen van je btw-aangifte. Wat mij ook aanspreekt is de inzicht die het geeft. In de grafiek zie ik bijvoorbeeld dat ik in 2018 (in 1,5 maand) mijn hele omzet van 2017 al bijna geëvenaard heb. Ik zeg: way to g(r)o(w)!

Wat werkt voor jou?

Voordat dit bericht een saaie opsomming wordt… Welk pakket voor jou het meest geschikt is, hangt helemaal af van wat jouw activiteiten en bijbehorende wensen zijn. Hoe vaak stuur je een factuur? Hoe vaak komt er een inkomende factuur binnen? Aan welke functies heb je daarnaast behoefte? En vooral: welk maandelijks bedrag heb je over voor een stukje gemak? Als je een snel overzicht wilt van welke boekhoudpakketten goed bij jou passen, kijk dan eens op Boekhoudreview.nl. Daar vind je veel informatie, waaronder de mening van andere gebruikers zoals e-boekhouden ervaringen.

Dit bericht is geschreven in samenwerking met Boekhoudreview.nl

Plaats een reactie