Vroeg bij de tandarts

Vanochtend lag ik al vroeg bij de tandarts. Ik kwam er alleen maar voor een periodieke controle. Toch lig (of zit) ik liever in een andere stoel.

Om 8:10 liep ik de praktijk binnen. “Wat ben je goed op tijd!” Nou, in ieder geval een warm welkom :-). Nieuw dit keer was dat ik halverwege mijn afspraak merkte dat ik rustiger kon ademen. Eindelijk kon ik me wat ontspannen en dat is een mijlpaal. Dat komt vooral ook door mijn tandarts. Ze is rustig en legt uit wat ze doet.

Gelukkig was alles goed! Ik heb geen gaatjes. Er is wat tandsteen verwijderd en mijn tanden zijn gepolijst. Nu kan ik weer met een gerust hart koffie drinken.

Na de afspraak heb ik een lekker croissantje gehaald en ben ik in een ruim half uur verder naar huis gelopen. Heerlijk, in de vrieskou! Je moet er zelf een feestje van maken. Toch?

Ik ben nu al benieuwd naar de rekening. Zou daar de SARS-CoV-2 toeslag nog bij staan? We wachten het af.

10 gedachten over “Vroeg bij de tandarts”

 1. Vorige week de rekening binnen gekregen voor een onstoken wortelkanaalbehandeling. Afgerond €450 pleuri. Zelf betaald omdat ik al een aantal jaren geen tandarts meer heb bij mijn zorgverzekering. Wel extra weggezet bij mijn noodbuffer budget. Al met al veel geld maar onder de streep toch bespaard!

  Beantwoorden
 2. Ondanks dat ik een tandartsverzekering heb moest is de laatste keer voor de mondhygiëniste €22,- bij betalen en bij de tandarts €89,- voor het vervangen van een vulling.
  Het is een dure hobby naar de tandarts, maar ga toch maar 2x per jaar om problemen te voorkomen.

  Beantwoorden
  • Dat klinkt zuur, Tom! Zelf probeer ik de 2x per jaar een beetje op te rekken door bijvoorbeeld elke 8 maanden te gaan. Dat scheelt toch weer als je het over een aantal jaar ziet :)

   Beantwoorden

Plaats een reactie