5 voordelen van een online agenda

Agenda vergeten of kwijt? Dat gebeurt je niet meer als je je afspraken online bijhoudt. Vijf redenen om je papieren afsprakenboek in te ruilen voor een online agenda.

1. Altijd bij je

Een online agenda synchroniseert automatisch met je telefoon, computer, laptop en tablet. De meeste mensen hebben hun telefoon of computer altijd bij zich. Voeg je online agenda dus toe aan deze apparaten en je bent klaar. Scheelt je ook nog eens gesjouw met een papieren boekje.

2. Meerdere kopieën

Het voordeel van een online agenda die zich bijwerkt op alle apparaten en de ‘cloud’, is dat je altijd een kopie hebt. Zo heb je zelfs als je je papieren agenda verliest, of in een ongelukkiger geval je telefoon, een online backup van je afspraken.

3. Voorkom onduidelijkheden

Heb je een afspraak gemaakt? Deel ‘m eenvoudig met de genodigde(n) per e-mail. Zo heeft iedereen dezelfde datum, tijd en plaats in zijn agenda en komen jullie niet voor verrassingen te staan.

4. Reminder

In de meeste online agenda’s kun je reminders instellen. Zo kun je een kwartier voordat een afspraak begint een melding krijgen, maar ook een dag van tevoren. Weet je zeker dat je je niet vergeet voor te bereiden.

5. Herhalende afspraken één keer aanmaken

Sport je wekelijks dezelfde avond? Of wil je elke week een vaste tijd blokken, waarop je ‘zelftijd’ wilt? Het voordeel van een online agenda is dat je eenvoudig herhalende afspraken kan instellen. Ook handig om verjaardagen bij te houden: je stelt één keer een afspraak in, selecteert dat die afspraak de hele dag duurt, en stelt in dat de afspraak jaarlijks herhaald moet worden. En voilà! Je digitale verjaardagskalender is klaar.

Voor online agenda zijn er verschillende aanbieders. De bekendsten zijn iCloud van Apple,  Google Calendar, Exchange en Office365 van Microsoft.

Lijkt het je nog steeds eng om afspraken online bij te houden? Dat is nergens voor nodig. Ik ben ervan overtuigd dat je er snel aan gewend raakt en van alle gemakken profiteert. Veel succes!

4 Reacties

 1. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk Tom!! Ik ben denk ik redelijk old school wat dat betreft met mijn ‘good old’ papieren agenda ;-)

  • Tom
   Tom

   18/06/2015 op 22:32

   Dank voor je leuke reactie, Deb. Ben benieuwd naar jouw redenen om een papieren agenda te gebruiken :-)

 2. Tom ik ben nog niet om, ik heb een poos steeds terugkerende afspraken op mijn tablet ingeprogrammeerd tot ik tureluurs werd van de reminders en heb ze tenslotte verwijderd. Ik zweer bij mijn boekje ( ouderwets haha!) . ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Overboeking op zondag verwerkt?
Zo maak je een disclaimer in 4 stappen
Friend or Follow: volgers en ontvolgers op Twitter
Sluiten