De laatste maanden viel mijn iPhone zomaar uit. Meestal bij 30%, maar soms ook al bij 70%. Niet goed voor een telefoon waar je 749 euro voor hebt betaald. En al helemaal niet handig als dat gebeurt terwijl je naar een afspraak navigeert. Toen ik zocht naar een oplossing, kwam ik het Apple vervangingsprogramma tegen. Waarover ik je in deze tip meer vertel.

Snelle service op het Leidseplein

Vorige week ging ik naar de Apple Store op het Leidseplein. Waar ik mijn portemonnee altijd diep in mijn tas moet laten zitten ;-). Ik had een afspraak bij de Genius Bar. Grappige naam wel. Toch overbodig. Ik ga er namelijk vanuit dat mensen in een winkel verstand hebben van wat ze doen. Dan hoef je medewerkers toch niet benadrukkend een Genius te noemen? Na wat tests en vragen bleek dat mijn iPhone 6s inderdaad in aanmerking kwam om de accu te laten vervangen. Drie uur later liep ik naar buiten met een nieuwe accu in mijn eigen telefoon. Joepie. Ik ging naar de Appel Store, maar je kan je telefoon ook ter reparatie opsturen of naar een door Apple erkend servicepunt gaan.

Check of jouw iPhone voor een nieuwe accu in aanmerking komt

Wil je ook weten of jouw iPhone in aanmerking komt voor het gratis plaatsen van een nieuwe accu? Ga dan naar de website van Apple. Met jouw serienummer kun je checken of je voor het replacement programma in aanmerking komt.

Serienummer?

Het serienummer van jouw iPhone vind je via instellingen > algemeen > info > Serienummer.

Accu-tips

Wil je tips over hoe je accu langer meegaat? Lees dan: Zo gaat de accu van je tablet en smartphone langer mee.

Fotocredits: iFixit