Als twee goden in Frankrijk

De afgelopen weken was het rustig op mijn blog. Het leek ondanks het belabberde weer in Nederland wel een tropenrooster… Ondertussen was ik op een plek waar het wél lekker was, namelijk in Zuid-Frankrijk. 

Eigenlijk wilde ik vanaf vakantie bloggen, maar ik zat helemaal in de vakantiestemming. En op de meeste plekken waar wij waren was het internet niet heel denderend. Dat helpt dan ook niet mee natuurlijk.

Vanwege COVID19 was de snelle zomertrein waarmee we naar Frankrijk zouden reizen geannuleerd. Gelukkig kregen we daarvoor netjes het geld teruggestort en de huurauto konden we ook zonder problemen annuleren. Dus gingen we in plaats van met de trein met de auto op vakantie.

Met de oude Punto naar Frankrijk?

Nu hebben wij zelf een Fiat Punto uit 2002. Dat is een prima autootje, maar niet om kampeerspullen in mee te nemen en zonder airco in een warm land mee te rijden. Gelukkig mochten we de Skoda Octavia van mijn schoonouders lenen. Wat een verademing. Heerlijke auto!

De eerste week zaten we in een fijn huisje vlakbij Bourdeaux, een plaats in de Drôme. De eigenaren Sabine en Thierry waren erg aardig en hebben heerlijk voor ons gekookt. (En elke ochtend verse croissants… Niet aan mijn weegschaal vertellen!)

Daarnaast verwezen ze ons naar leuke plekjes in de buurt en wisten ze mooie wandelingen. Bijvoorbeeld door het Foret de Saou, waarbij we eerst uren wandelden tussen een kloof en aan het einde na hard werken werden beloond met het onderstaande geweldige uitzicht.

Uitzicht na de urenlange wandeling door het Foret de Sauo.

Kamperen? Nee toch zeker?!

Daarna hebben we nog een aantal nachten gekampeerd in Névache. Echt een prachtige omgeving waar je dito bergwandelingen kan maken. Een omgeving waar je alleen kon komen over een eng slingerweggetje waar je elkaar soms nauwelijks kon passeren… Kamperen is niet mijn hobby, maar Tomas en ik hebben het er wel fijn gehad. En top om je partner zo te zien stralen, omdat hij iets doet wat hij zo leuk vindt!

Op de camping was geen mobiel bereik en geen elektriciteit om gemakkelijk je telefoon op te laden. Gelukkig had ik een fijne WakaWaka Powerbank mee, zodat we onze telefoons een aantal keer konden opladen. Ik had van datzelfde paneel al een zonnepaneel, waarmee ik overdag op de camping de externe accu kon vullen en we ’s nachts de telefoons konden opladen. En voor internet moesten we 20 minuten lopen. Dat heeft ook wel weer wat…

Twee slaapkopjes op de camping met heerlijk vers Frans brood!

Op bezoek bij de buren

De laatste dagen van de vakantie gingen we op bezoek bij lieve buren van ons die een huis hebben in de buurt van Le Cheylard. Daar is heerlijk voor ons gekookt en wij deden braaf de afwas (wat eigenlijk niet mocht). Ook was er een verwarmd zwembad in de tuin. Een fijne beloning, zo na het kamperen! Vlakbij het huis was ook een beek waar je een plons van 3 meter diep in ijskoud water kon maken. Heftig, maar wel lekker verfrissend.

De beek bij de buurmannen. Bij het watervalletje was een natuurlijk bad gevormd van 3 meter diep! BRRRR.

Naar huis

Op vrijdag reden we in één ruk naar huis. Wel met een paar pauzes natuurlijk. Zo stopten we onderweg nog bij een Hypermarché (zo’n enorme Franse supermarkt) om wat lekkere boodschappen in te slaan. Ook tankten we in Luxemburg waar de benzine maar 1 euro per liter kost. De terugreis was meer dan 1.000 km rijden. Gelukkig hebben we het gered en lagen we om 2 uur ’s nachts weer in ons eigen bed.

De kosten

Normaal gesproken geef ik mezelf een strak budget op vakantie. Dat heb ik nu niet gedaan. Ik heb dan ook geen totaaloverzicht van wat de vakantie ons gekost heeft. Het is een heerlijk gevoel om op vakantie niet met je hand op de knip te leven. We zouden elke dag uit eten kunnen, maar ik wilde wel een beetje aan mijn lijn denken, dus hebben we ook nog vaak thuis een gezonde maaltijd gekookt. Hierbij was dus niet geld de motivatie, maar onze gezondheid en fitheid. Wel leuk om te noemen is dat het kamperen per nacht maar € 6,10 per persoon kostte. Hoe is het mogelijk?

Nu zitten de eerste twee werkdagen er alweer op. Het is wel weer even flink wennen. Maar gelukkig heb ik een leuke zongebruinde collega naast me zitten! Heb jij vakantieplannen? En welke rol speelt geld tijdens jouw vakanties?

P.S. Door een extra filter smaakt koffie nog lekkerder! ;-)

6 gedachten over “Als twee goden in Frankrijk”

 1. Dat ziet er allemaal mooi uit en de prijzen vallen ook mee.
  Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad.
  Wij zijn Nederland nog niet uit geweest.
  Misschien dat we hier nog een B&B uitzieken op een mooie plek in Nederland.

  Beantwoorden
 2. We blijven in Nederland dit keer. Een keer een paar dagen Zwolle, nog een keer een paar dagen Nunspeet bij de Veluwe. Dat is hem deze zomer. Ik hoop dat het genoeg is.
  Ik let nooit meer op geld tijdens de vakantie. Ik budgetteer zo ruim dat het altijd uitkomt. Ik leef ook enorm naar vakanties toe. Reizen vind ik prachtig. Een van de weinige dingen waar ik graag geld aan uitgeef.

  Beantwoorden
  • Haha. Als mijn vriend niet zo van kamperen zou houden, dan zou ik het ook niet snel doen. Een paar dagen is het uit te houden en was best gezellig :-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie