Update: hoe gaat het met de doelen van 2022?

Voor 2022 stelde ik mijzelf een aantal doelen. Nu we een paar maanden verder zijn, is het een goed moment om tussentijds te evalueren. Hoe gaat het nu? Is het tijd om bij te sturen?

Doel 1: dagelijks mediteren ??‍♂️

De maand december ging goed van start. Ik mediteerde elke dag. Hoe zag dat eruit in 2022?

In januari mediteerde ik 21 van de 31 dagen. In totaal 229 minuten, wat toch bijna 4 uur is. Best indrukwekkend.

In februari kreeg ik het een stuk drukker. In drukke tijden moet je juist goed voor jezelf zorgen, maar dat schoot er helaas toch bij in. Ik mediteerde 10 van de 28 dagen. 91 minuten, wat 1,5 uur is. Oef. Dat moet toch beter kunnen.

Conclusie: elke dag gemediteerd is er één, maar dit is voor mij niet voldoende. Daarom ga ik vanaf maart opletten dat ik elke dag mediteer. Als dit ’s ochtends niet lukt, wil ik dit doen voordat ik naar bed ga.

Screenshot van de app die ik gebruik om te mediteren. Een lotus betekent dat ik die dag gemediteerd heb.

Doel 2: wekelijks bloggen ?

Dit jaar zijn nu in totaal 6 blogs verschenen. Je hoeft geen ingewikkelde berekeningen te maken om te concluderen dat dit doel niet bereikt is.

Er zijn een aantal leuke en niet-leuke veranderingen geweest en komende. Daar zal ik later dit jaar meer met je over delen.

Conclusie: het wekelijks bloggen is tot nu toe niet gelukt. Om meer tijd in te bouwen, heb ik het vaste publicatiemoment verplaatst naar maandagochtend. Dan heb ik, als ik doordeweeks te druk ben, ook in het weekend tijd om te schrijven. Natuurlijk blijft dit wel een richtlijn, het bloggen blijft een hobby.

Doel 3: 10% van het salaris in indexfondsen ??

Tot nu toe heb ik elke maand 100 euro in indexfondsen gestopt. Dit komt mede door de ontwikkelingen die ik hierboven vermeldde.

Omdat ik niet helemaal wilde stoppen met inleggen, heb ik dit teruggebracht naar 100 euro per maand. Zodra de situatie het weer toelaat, schroef ik dit percentage op.

Conclusie: dit doel heb ik niet behaald, maar wel tussentijds aangepast om toch stappen te zetten. En dat bijstellen moet altijd kunnen, als je maar een goede reden hebt voor jezelf.

Dagelijks 10.000 stappen ?

Ik heb dit niet als doel genoemd, maar het is wel belangrijk voor me. In januari zette ik gemiddeld 10.960 stappen per dag.

In februari kwam het aantal stappen zelfs op 11.324 stappen per dag. Daar ben ik best trots op en daar wil ik ook mee doorgaan.

Conclusie: Door regelmatig te wandelen merk ik dat ik mijn hoofd leegmaak. Nu we weer meer op kantoor werken wordt dit makkelijker. Ik doe dit door een aantal metrohaltes verder te lopen, maar ook door regelmatig op te staan tussen het werken door.

Hoe gaat het met jouw doelen?

Foto: Brett Jordan via Unsplash

2 gedachten over “Update: hoe gaat het met de doelen van 2022?”

  1. Gelukkig heb ik mijzelf dit jaar niet echt doelen gesteld. Ervaar je die doelen soms als “kunstmatig onder druk”? Net zoals veel geld opzij leggen “kunstmatig arm” kan voelen…

    Beantwoorden

Plaats een reactie