Toms Kasboek – mijn variabele uitgaven in februari

Welkom bij editie 2 van Toms Kasboek. Als het om geldzaken gaat zijn we toch ontzettend nieuwsgierig. Daarom deel ik mijn kasboekje met  variabele uitgaven.

Tot vorig jaar werkte ik veel met budgetten. De teugels heb ik nu een beetje laten vieren, omdat ik meer van het leven wil genieten. Ik vind het wel interessant om te zien waar ik geld aan heb uitgegeven. En aangezien ik het toch op een rij zet, kan ik het ook hier delen natuurlijk!

In dit overzicht deel ik alleen mijn variabele uitgaven. Dat zijn kosten waar je over het algemeen een directe invloed op hebt. Als je minder dure spullen koopt of minder vaak uit eten gaat, dan zullen ze bijvoorbeeld dalen. Je vindt hier dus niet mijn woonlasten, verzekeringen, belastingen etc. Mocht het nog niet duidelijk zijn wat ik bedoel, dan zie je dat vanzelf aan de categorieën. ?

Boodschappen ?

We beginnen met boodschappen. Alles wat ik koop in de supermarkt, voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Hier zitten ook de dure maar vooral erg lekkere salades bij die ik als lunch eet.

Ik ga toch kijken of ik het eten van salades en brood met elkaar kan afwisselen, om zo de lunchkosten wat omlaag te brengen.

Februari: € 333,76
Januari: € 332,26

Horeca en Thuisbezorgd ?

Hoera, we mochten weer naar de horeca! ? Dit zijn koffietjes, lunches en etentjes. En dat heb ik geweten ook. Ik gaf zelfs meer uit aan de horeca dan aan boodschappen. Maar ik heb er wel intens van genoten!

Februari: € 343,27
Januari: € 173,90

Kleding en verzorging ✂️

Kleren maken de man, maar ook je haar moet goed zitten natuurlijk. Dat zijn de uitgaven die in deze categorie vallen.

Er kwam een dikke rekening van de tandarts. Periodieke controle, reiniging gebit en het maken van foto’s. Het goede nieuws is dat er geen gaatjes waren, het slechte nieuws is dat de rekening rond de 100 euro was.

Februari: € 131,07
Januari: € 85,50

Cadeaus ?

Verjaardagen vieren, kaartjes sturen, geld is het leukste als je het deelt. Toch?

Februari: € 43,00
Januari: € 65,84

Elektronica ?

Deze categorie is deze maand heel bescheiden. Ik kocht een baardtrimmer voor 15 euro bij de Lidl.

Februari: € 15,00
Januari: € 1.208,89

In huis ?

Ook in huis zijn er weleens wat spulletjes nodig, die niet direct onder andere categorieën vallen.

Februari: € 2,95
Januari: € 58,70

Reiskosten ?

In Amsterdam reis ik vooral met het OV. Van mijn werk heb ik een zakelijke chipkaart. De kosten die ik deel in deze rubriek zijn alleen privéreizen.

Er moest helaas getankt worden en er kwam een rekening van de NS.

Februari: € 110,22
Januari: € 72,83

De totalen ➕

Dat was ‘m! Alles bij elkaar waren mijn variabele uitgaven in februari 979,27 euro. Vooral de horeca was een klapper, maar er was ook heel wat in te halen. Ik ga kijken of ik mijn lunchkosten wat naar beneden kan brengen, door het eten van brood en salades af te wisselen.

Februari: € 979,27
Januari: € 1.997,92

Hoe zag jouw maand februari er financieel uit?

Foto: Towfiqu barbhuiya / Unsplash

Plaats een reactie