Toms Kasboek – mijn uitgaven in januari (variabel)

Een nieuwe rubriek! Als het om geldzaken gaat zijn we toch ontzettend nieuwsgierig. Daarom begin ik deze maand met Toms Kasboekje. Hierin deel ik mijn variabele uitgaven.

Tot vorig jaar werkte ik veel met budgetten. De teugels heb ik nu een beetje laten vieren, omdat ik meer van het leven wil genieten. Ik vind het wel interessant om te zien waar ik geld aan heb uitgegeven. En aangezien ik het toch op een rij zet, kan ik het ook hier delen natuurlijk!

In dit overzicht deel ik alleen mijn variabele uitgaven. Dat zijn kosten waar je over het algemeen een directe invloed op hebt. Als je minder dure spullen koopt of minder vaak uit eten gaat, dan zullen ze bijvoorbeeld dalen. Mocht het nog niet duidelijk zijn wat ik bedoel, dan zie je dat vanzelf aan de categorieën. ?

Boodschappen ?

We beginnen met boodschappen. Alles wat ik koop in de supermarkt, voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Hier zitten ook de dure maar vooral erg lekkere salades bij die ik als lunch eet.

In januari deed ik de meeste boodschappen bij Lidl en Albert Heijn. Ik ging in totaal 38 keer naar de supermarkt en gaf een totaalbedrag uit van 332,26 euro.

Horeca en Thuisbezorgd ?

Hoera, we mochten weer naar de horeca! ? Dit zijn koffietjes, lunches en etentjes. In totaal ging ik 12 keer en gaf ik er 173,90 euro aan uit.

Kleding en verzorging ✂️

Kleren maken de man, maar ook je haar moet goed zitten natuurlijk. Aan deze categorie gaf ik 85,50 euro uit, verdeeld over 3 transacties.

Cadeaus ?

Verjaardagen vieren, kaartjes sturen, geld is het leukste als je het deelt. Toch? In januari gaf ik 65,84 euro uit, verdeeld over 6 transacties.

Elektronica ?

Dit is de klapper van de maand. Ik vond dat ik mijn nieuwe baan mocht vieren en dat ik wel extra lief voor mijzelf mocht zijn na een lastige periode. Dus kwam daar de iPhone 13 Pro ?.

Zoals altijd met producten van Apple begint het met betaalpijn bij het afrekenen. Nu ben ik er vooral heel blij mee. Ik gaf deze maand 1.208,89 euro uit, verdeeld over 3 transacties.

In huis ?

Ook in huis zijn er weleens wat spulletjes nodig. Ik kocht een stekkerdoos en trakteerde mijzelf op lekkere geurstokjes van Rituals. In 4 transacties gaf ik 58,70 euro uit.

Reiskosten ?

In Amsterdam reis ik vooral met het OV. Van mijn werk heb ik een zakelijke chipkaart. De kosten die ik deel in deze rubriek zijn alleen privéreizen. Tanken was deze maand niet nodig. Aan reizen met het openbaar vervoer gaf ik 72,83 euro uit.

De totalen ➕

Dat was ‘m! Alles bij elkaar waren mijn variabele uitgaven in januari 1.997,92 euro. Het grootste deel daarvan is te danken aan de nieuwe telefoon. Zonder telefoon zijn de uitgaven 838,92 euro. De telefoon heb ik betaald van mijn spaarrekening.

Ik zie dat ik nu in februari al boven mijn horeca-uitgaven van januari zit. Ik ben nu al benieuwd naar het kasboekje van februari. ?

Hoe zag jouw maand januari er financieel uit?

Foto: Towfiqu barbhuiya / Unsplash

11 gedachten over “Toms Kasboek – mijn uitgaven in januari (variabel)”

  • Haha! Kan me voorstellen dat je daar van schrikt. Tijdens lunch naar de supermarkt of op zondag even een vers broodje halen. Dan gaat het snel :-)

   Beantwoorden
 1. Maar Tom, de uitgaven zijn veel hoger, wat te denken van huur, gas en licht, water, Gemeentebelastingen, internet, tv, verzekeringen. Dat is vast iedere maand minstens het bedrag dat je nu hebt uitgegeven aan een iPhone.

  Beantwoorden
  • Dat klopt, maar zoals ik aangaf in het blog wil ik op dit moment alleen mijn variabele uitgaven delen. Niet de vaste lasten zoals jij omschrijft ;)

   Beantwoorden

Plaats een reactie