Toch nog 10% korting?

Alweer bijna 7 weken geleden pakte ik opnieuw het hardlopen op (net als een jaar geleden :-)). Inmiddels merkte ik wel dat mijn schoenen aan vervanging toe zijn, dus bestelde ik vandaag een nieuw paar.

Ojee. Een paar uur na mijn bestelling ontving ik een mail dat er ’s avonds een speciale sale zou zijn, waarbij er 10% korting is op het gehele assortiment. Die korting wilde ik natuurlijk ook wel alsnog hebben… Dus trok ik de stoute hardloopschoenen aan.

Balen van jezelf

Dit soort momenten, daar word ik toch niet echt blij van. Het voelt dan toch al snel dat je iets fout hebt gedaan en negatief beloond wordt. Dus besloot ik de webwinkel een mail te sturen. Gewoon proberen, toch?

In de mail schreef ik dat ik het jammer vond dat ik net een aantal uur geleden schoenen had besteld en ik niet van de actie wist. En dat ik nu met een ingewikkeld trucje alsnog met korting een ander paar schoenen kon bestellen en mijn eerdere order kon terugsturen. Dat is wel iets wat de winkel dan extra geld kost. En we zijn allemaal weer extra bezig. Eindigend met de brutale vraag of ik alsnog 10% van het aankoopbedrag retour zou kunnen krijgen.

Heel klantvriendelijk

En ja hoor. Ik ontving een mail dat ik binnen een aantal werkdagen alsnog 10% van het aankoopbedrag teruggestort krijg. Dat vind ik erg netjes (en heel sportief!) en zorgt er zeker voor dat ik bij een volgende aankoop met een positief gevoel aan deze winkel zal denken.

Mocht ik geen korting hebben gekregen, dan had ik dat ergens ook wel begrepen en denk ik niet dat ik stennis geschopt zou hebben. Het moet natuurlijk wel leuk blijven voor iedereen.

Wat vind jij van deze actie? Zou je zelf ook alsnog om korting vragen als je op een paar uur na een salesmoment mist? Of vind je dat te gierig voor woorden?

16 gedachten over “Toch nog 10% korting?”

 1. Ja proberen kun je altijd, als ze echt niet kunnen doen doen ze het niet. Alleen als de korting pas veel later is dan kan het natuurlijk niet.
  En het ligt natuurlijk aan de prijs, voor iets van 20 euro ga ik natuurlijk niet moeilijk meer doen ;-)

  Beantwoorden
 2. Hoi Tom,
  Nee hoor….dat vind ik zeker niet gierig en het lijkt er af en toe wel op dat je deze aanbiedingen krijgt net nadat je besteld hebt. Deze ervaring had ik met een online dierenwinkel maar die ging er helaas niet in mee en terugsturen was geen optie door het grote gewicht.
  Doordat deze webwinkel bij jou wel de korting heeft gegeven zul je hier eerder terugkomen.
  Succes met hardlopen.

  Beantwoorden
 3. Zeker proberen, een mondig mens heeft de halve wereld. Het is wel handig om te weten wanneer je dit wel en niet zou kunnen doen. Voor kleinere bedragen zou ik geen moeite doen.

  Wat ga je nou met die 10% doen die je terug krijgt?

  Beantwoorden
 4. Goed dat je het gewoon geprobeerd hebt (zou ik ook hebben gedaan) en dat het succes had! Voor de winkel idd fijner dan dat je het zou annuleren en opnieuw zou bestellen.

  Beantwoorden
 5. Lekker toch! Prima gehosseld, zou ik zeggen.
  Het bedrijf ziet een moment om extra klantenbinding te verkrijgen, want je zou zomaar weer terug kunnen komen vanwege het meedenken.

  Beantwoorden
 6. Wat ik zelf vervelend vind is dat nieuwe klanten 10 of zelfs 20 procent korting krijgen bij webshops. Prima, dan maak ik toch een nieuw account aan? ?

  Beantwoorden
  • Ahhh, dat is inderdaad jammer. Of dat je 10% korting krijgt als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, maar het een aantal uur duurt voordat je de kortingscode ontvangt. Grrrrr.

   Beantwoorden
 7. Lekker hoor en zeker altijd erachteraan. Er zijn maar weinig bedrijven die er overigens een punt van maakt. En in het ergste geval kan je altijd ze nog retourneren en opnieuw bestellen. Niet de meest milieuvriendelijke methode, maar goed het kan altijd ;)

  Beantwoorden
 8. Vroeger baalde ik van zo’n gemiste kans en deed ik er niets mee. Tot ik met een vriendin, die ook in een winkel werkt, in het winkelcentrum liep en zei; dat is ook lullig hebben we net vloerbedekking besteld voor mijn zoon’s eerste flatje en nu geven ze korting met de Hemelvaart. Oh zei ze moet je gewoon langs gaan, krijg je het verschil waarschijnlijk terug. Dat heeft hij gedaan en hij kreeg keurig 90 euro terug.

  Beantwoorden

Plaats een reactie