Toch geen groene keuken?

Eerder dit jaar deden we op een zonnige zomerdag inspiratie op voor onze nieuwe keuken. Onverwachts werden we het die dag al eens en kwamen we met een keukenontwerp en offerte thuis.

Ons huis is nog in aanbouw, de verwachte oplevering is eind 2024. Toch is het lekker om dingen die geregeld moeten worden zo snel mogelijk af te tikken. Dan heb je het maar weer gehad en blijft het niet door je hoofd spoken.

Vriend en ik houden van gadgets en mooie spullen. Hij wilde graag een Quooker-kraan en ik wilde een Bora kookplaat en afzuiger in één. Check. Verder wilden we niet te veel kastruimte, omdat je daar toch alleen maar troep in bewaart en de kastjes zelf ook ruimte innemen. Dus de bovenkastjes verdwenen.

De apparatuur moest degelijk zijn, maar alles van Miele hoefde nu ook weer niet. We hadden geen enorm bedrag over voor de keuken. Dus kwamen we uit op apparaten van AEG.

En dan nu de kleur. Eerder kozen we voor matte donkergroene keukenkastjes. Een kleur die nu best wel in is. Maar een aantal weken geleden bedachten we ineens: stel dat je het groen over een tijdje zat bent. Wat dan?

We kwamen tot de conclusie dat we beter neutrale kleuren kunnen kiezen. De groene kastjes werden vervangen door wit. En het witte blad van kunstmarmer werd vervangen door bruin marmer met steenstructuur. De muur achter de keuken kunnen we in elke kleur schilderen die we willen. Zijn we een kleur zat? Dan haal je de kwast erover en is het geregeld.

De keuken staat nu op afroep. Een deel is al betaald. Op het moment dat het huis verder af is, komt er een inmeetdag. Dan komt de keukenboer de boel opmeten. Vervolgens hebben we nog een laatste afspraak en kunnen we de kleuren en maten nog één keer wijzigen. Heel fijn, die flexibiliteit.

Het nieuwe blad (links) en de keukenkastjes (rechts). Ik word (helaas 🥹) niet gesponsord.

Foto in de kop: Unsplash.

2 gedachten over “Toch geen groene keuken?”

  1. Goed bezig Tom! Fijn dat je dezelfde smaak hebt. Zo’n kraan is echt GEWELDIG! Ik zou niet meer zonder kunnen. Net als een vaatwasser, heb het lang flauwekul gevonden voor twee personen, maar ben zo’n 10 jaar geleden omgepraat door mijn man en nu ben ik van team vaatwasser. Leuk he, een huis inrichten zodat het helemaal naar je zin is. Fijne jaarwisseling en een mooi en gezond 2024!

    Beantwoorden
    • Haha, ja hè! Luxe lijkt soms heel overdreven, maar je went er vanzelf aan… Jij ook een heel fijne jaarwisseling en tot volgend jaar :-)

      Beantwoorden

Plaats een reactie