Tikkie – geld terugvragen via iDeal via alle Nederlandse banken

De rekening voorgeschoten? Iets verkocht op Marktplaats? Of wil je iemand makkelijk geld laten storten zonder ingewikkelde rekeningnummers door te geven? Probeer Tikkie.

Via de app van mijn vorige bank kon ik al betaalverzoeken aanmaken, zodat iemand me via iDeal kon terugbetalen. Maar nadat ik naar een andere bank overstapte, ben ik Tikkie op aanraden van collega Erik toch maar eens gaan gebruiken. De app ziet er niet alleen mooi uit, maar werkt ook goed.

Tikkie in 5 stappen

1. Installeer de app op je telefoon (beschikbaar voor Android en iOS)
2. Vul je naam en je rekeningnummer in waar het geld op gestort moet worden
3. Je kan nu een betaalverzoek aanmaken (inclusief Emoji! ?)
4. Het betaalverzoek deel je zoals je wilt, via Whatsapp, SMS, e-mail, maar je kan ook gewoon de link kopiëren en op een andere manier versturen
5. Als iemand betaald heeft via iDeal (wordt diegene sowieso beloond met een hip GIF’je!) zie je het direct terug bij jouw betaalverzoek in de app

Wanneer krijg ik het geld?

De app is gemaakt door ABN AMRO. Als je daar klant bent krijg je het geld dezelfde dag nog op je rekening bijgeschreven. Bij andere banken krijg je het geld de eerstvolgende werkdag. Je hoeft dus geen klant van ABN te zijn als je de app wilt gebruiken.

Is het gratis?

Ja! De dienst is alleen beschikbaar in Nederland, omdat het werkt via het Nederlandse iDeal.

Wat zijn de beperkingen?

Je tikkie mag maximaal 750 euro bedragen en per dag kun je niet meer dan 750 euro innen. Dit om te voorkomen dat de dienst zakelijk gebruikt wordt.

Tikkie, jij bent ‘m!

Flauw hè? Meer info en een linkje naar de downloadpagina vind je op Tikkie.me.

? Dit vind je misschien ook interessant:

Plaats een reactie