Tijd voor structuur

Zes jaar geleden begon ik met Tips van Tom. Ik kreeg vragen uit mijn omgeving waar meer mensen iets aan kunnen hebben. Naast die vragen schrijf ik over onderwerpen die ik zelf interessant vind. Maar nu is het tijd voor meer structuur. Structuur? Ja, structuur. In twee opzichten.

1. Regelmatig bloggen

Ik kan moeilijk stilzitten en daarom ben ik eigenlijk altijd bezig. Een fulltime baan, ik speelde de hoofdrol in een musical, heb een eigen bedrijf waarbij ik nieuwsbrieven en websites maak. Zo komt het regelmatig voor dat Tips van Tom de sluitpost is. Ik blog alleen als ik zin of tijd over heb. En als je je weken zo vol plant, kan ik je zeggen dat er weinig overblijft om te bloggen. Keuzes, dus daar komt nu verandering in. De komende tijd zul je vaker blogs zien verschijnen. Een kleine hoera!

2. Pijlers

Zoals je in de menubalk ziet zijn er nu 15 categorieën. Too much. Dat wil ik terugbrengen naar maximaal 5, zodat er meer overzicht ontstaat en er minder overlap is tussen de verschillende categorieën. De komende maanden ga ik experimenteren met verschillende blogposts en zet ik ze achter de schermen al in de nieuwe categorie. Als na een aantal maanden blijkt dat de nieuwe categorieën toereikend zijn, zal ik ze ook voor de schermen doorvoeren en gaan we van 15 naar 5 soorten blogposts. Nu hoor ik mijn studenten denken: maak het smart! (Dat roep ik namelijk ook altijd…) Een aantal is 2 tot 4 maanden en toereikend betekent in dit geval dat ik berichten in minimaal één en maximaal twee categorieën kan indelen.

Statistieken

Bloggen doe ik niet alleen voor mezelf, ik doe het vooral voor jullie. Daarom kijk ik met behulp van de statistieken naar welke berichten het best gelezen worden, zodat ik daar rekening mee kan houden bij het schrijven van nieuwe tips.

Mag ik een beroep op je doen?

Ik hoop dat ik een beroep op je mag doen door je te vragen om mijn site met jouw omgeving te delen. Je hebt vast wel een vriend, kennis of familielid die iets aan mijn berichten heeft. Hoge bezoekersaantallen geven mij extra motivatie om te schrijven en ik word blij als ik iemand blij heb gemaakt :). Alvast veel dank!

Werk aan de winkel.

1 Reactie

  1. Succes Tom met je nieuwe doelen!

1 Pingback

  1. Pingback: Dag 2017 - Tips van Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Friend or Follow: volgers en ontvolgers op Twitter
Zo breek je los uit de filterbubbel
Is mijn computer nog wel veilig?
Sluiten