Terugblik oktober

Vorige maand was ik ook al te laat met de terugblik…  Ik neem het er toch nog maar even van! In oktober stapte ik over naar een nieuwe bank en schreef ik hoe je je kan voorbereiden op de dure decembermaand. Ik reflecteerde over waar ik de focus moet leggen en deze site kreeg een nieuwe lay-out. Kom maar op met die terugblik.

Mooi, maar mag wat foto’s gebruiken

Om direct maar door te gaan op de nieuwe lay-out. Daar heb ik heel wat reacties op gekregen, dank daarvoor! Wel vindt een aantal bezoekers het jammer dat het “blauwe Tommetje” verdwenen is en ze willen ook wel een duidelijkere foto van de schrijver in beeld. Ik ga er even over nadenken hoe ik dit het beste kan aanpakken. In ieder geval ben ik blij om te horen dat het merendeel van de bezoekers deze nieuwe lay-out een vooruitgang vindt.

Van een heel pakje naar één sigaret

Ook verwijderde ik mijn vrienden op Facebook. Eén voor één, omdat ik mijn account wel wilde/moest blijven gebruiken voor de pagina’s die ik beheer. Meer dan 900 vrienden per stuk verwijderen is een hele klus. Zo’n 2 weken later heb ik toch de eerste vrienden weer toegevoegd. Mijn doel heb ik in ieder geval bereikt: ik ben afgekickt en kijk niet meer elk moment van de dag op Facebook om te kijken wat iedereen uitspookt. Ik heb niet meer het gevoel dat ik iedereen moet volgen. En ik denk niet bij elk moment “oh, laat ik een foto maken voor op Facebook”, maar geniet van het moment zelf. Ik vergelijk het maar met een kettingroker die nu geen heel pakje meer per dag rookt, maar af en toe een trekje van één sigaret neemt. Is het een opluchting voor je dat ik niet écht rook? ;-)

iPad toetsenbord

Ik bestelde een toetsenbord voor mijn iPad. De accu van mijn MacBook Pro uit 2010 begint nu namelijk wel wat slechter te worden. Verder doet hij het dankzij een nieuwe harde schijf (SSD) nog prima, dus ik vind het zonde om al een nieuwe te kopen. De oplossing: een Bluetooth toetsenbord voor mijn iPad. Samen zijn ze ook nog een stuk lichter om mee te nemen dan een laptop. Het toetsenbord heb ik nu een halve week, zodra ik ‘m langer heb zal ik een review inclusief foto’s schrijven. Tot nu toe ben ik in ieder geval tevreden.

Ingeschreven voor audities, maar zoeken nog meer

Vorige maand schreef ik me in voor de audities van Grand Hotel, een musical van de stichting waar ik eerder in producties heb meegespeeld. De doorslaggevende factor was toch wel dat ik niet alleen maar achter de computer moet zitten. En ik heel blij word van zingen en acteren. We kunnen nog wel wat getalenteerde mannen en vrouwen gebruiken bij de productie! Lijkt het jou leuk om te zingen, dansen en/of te acteren? Neem dan vooral een kijkje op de site van Stichting Mét of stuur me een berichtje.

Bezoekersgroei

Dan dan sluit ik graag af met de bezoekersaantallen. Die zijn vergeleken met september gegroeid met 9%. Woehoe! En we gaan door! :-) Tipje van de sluier: aankomende week verschijnt er een review over navigatieapp Waze.

1 Reactie

  1. Goede tips Tom.
    W.b. het sparen ben ik helemaal met je eens, sparen begint met goed budgetteren, dan is alles wat overblijft winst!

1 Pingback

  1. Pingback: Dag 2017 - Tips van Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Dingen waar ik blij van word #1
Help, ik heb een Apple Watch gekocht!
Klapperend internet? 5 tips om het op te lossen
Sluiten