Terug bij Google

Confessions: een tijd geleden ging ik op zoek naar alternatieven voor Google, maar nu ben ik toch weer terug. Maar waarom zou je weer teruggaan naar een dienst waar je eerst zo tegen was? Goede vraag.

Persoonlijker
Om de tips persoonlijker te maken en het schrijven van berichten te vereenvoudigen, heb ik besloten om tips aan gebeurtenissen in mijn leven te koppelen. Een van mijn argumenten om Google minder te gebruiken was dat ik niet wilde dat Google veel van me wist. Maar als je toch veel over jezelf op internet zet en Google toch jouw website indexeert, dan is dat geen geldig argument meer.

Omgeving
Daarnaast gebruiken veel mensen in mijn omgeving Gmail. Als wij mailen dan komt Google alsnog van alles over me te weten. Je kan je daardoor sterk afvragen wat dan het nut is om uit privacyoverwegingen zelf een andere dienst te gebruiken.

Google is goed
Google heeft haar verschillende diensten naadloos met elkaar geïntegreerd. In twee klikken ben je bij jouw mailbox, contacten, bestanden, agenda of zoek je iets op internet. Dat vind ik erg prettig werken. Google Drive bevat fijne online vervangende programma’s voor Microsoft Office. Bovendien gebruikte ik Google nog steeds om mijn contacten vanaf mijn iPhone op te slaan, zodat ik zeker weet dat bij een crash mijn contacten niet verloren zijn. Daar had ik in de tussentijd geen betrouwbare vervanger voor gevonden.

Geld
FastMail (een betaald alternatief voor Gmail en Google Calendar) kostte me per jaar zo’n 35 euro.  En ja, ik blijf een Nederlander ;-).

Privacy
Eigenlijk komt alles in mijn geval neer op privacy. Hoeveel is dit jou waard? Stel jezelf daarna de vraag in hoeverre je enige privacy kunt hebben bij online diensten. En ben je bereid om ervoor te betalen? Zou je jezelf dan niet helemaal van internet moeten ontkoppelen? Het is trouwens niet gezegd dat ik voor altijd bij Google blijf, maar op dit moment voelt het weer goed!

2 Reacties

 1. Avatar
  Wim F. Abbenhuis

  24/05/2016 op 11:14

  “Bovendien gebruikte ik Google nog steeds om mijn contacten vanaf mijn iPhone op te slaan, zodat ik zeker weet dat bij een crash mijn contacten niet verloren zijn. Daar had ik in de tussentijd geen betrouwbare vervanger voor gevonden.”

  Nou, dat gaat op iCloud anders prima (en gratis) hoor …

  • Tom
   Tom

   24/05/2016 op 11:21

   Fijn om te lezen dat iCloud voor jou goed werkt, Wim! :) Ik heb helaas mindere ervaringen en ben in het begin van iCloud al mijn contacten kwijtgeraakt. Vandaar dat ik daar nu wat voorzichtiger mee ben :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Deze blogger over minimalisme en persoonlijke groei inspireert mij
Mis geen OV meer dankzij automatisch opladen
Dag 2017
Sluiten