Te veel korting op vast internet

In tijden van inflatie en krimpflatie is een korting mooi meegenomen. Alles wordt maar duurder en duurder… Toen ik in april verhuisde naar mijn nieuwe woning, sloot ik een abonnement af bij Ziggo.

Ik had alleen internet nodig, geen abonnement voor tv. Want tv kijken doe ik via NLZIET. Daarmee had ik recht op een aantal maanden 50% korting. Maar tot en met deze maand, nu bijna een jaar later, wordt nog steeds diezelfde prijs afgeschreven. Ik betaal nu al bijna een jaar maar € 21,49 voor mijn internetabonnement. Bij kleine ondernemers zou ik dit wel eerlijk opbiechten en herstellen, maar met grote kabelaars heb ik niet zoveel medelijden.

”Vergissing met mijn factuur”

Totdat er deze week een brief bij me in de bus viel. Er was “een vergissing met mijn factuur”, maar ze maken het weer in orde. Vanaf volgende maand betaal ik weer het normale bedrag van € 43,- per maand. Jammer! Maar natuurlijk ben ik heel dankbaar voor de extra korting die ik heb gekregen.

Niet met terugwerkende kracht

Gelukkig bevestigt Ziggo wel dat het hun fout is geweest en daardoor hoef ik niets van de te veel gekregen korting terug te betalen. Dat is dan toch weer aardig!

Krimpflatie en inflatie

Mocht je het niet weten… Bij inflatie wordt geld minder waard en worden producten duurder. Bij krimpflatie wordt een andere truc toegepast. De prijs van een product stijgt niet, maar de fabrikanten doen gewoon minder in de verpakking. Je krijgt dus minder van het product, voor hetzelfde geld. En dat terwijl de afgelopen tijd de prijzen van die producten ook al waren toegenomen. Wat een boefjes!

Heb jij weleens te veel korting gekregen? Wat doe jij in zo’n geval?

17 gedachten over “Te veel korting op vast internet”

 1. Teveel korting niet gehad , weleens geld terug van iets waarvan we niet wisten wat het was.
  Dan bellen we het bedrijf of verzekering.
  Onze ervaring is : eerlijk duurt het langst.
  En dat hebben we ook onze kinderen meegeven.

  Beantwoorden
  • Dat zou ik in zo’n geval ook doen. Er is wel een verschil in korting krijgen of gewoon geld gestort krijgen. Ik ben ook gewoon netjes opgevoed. Maar haal je maar niet de illusie in je hoofd dat jouw kinderen alles doen wat jij ze gezegd of geleerd hebt :-)

   Beantwoorden
   • Wat is volgens jou het verschil? In het ene geval krijg je geld waar je geen recht op hebt en in het andere geval betaal je niet wat je zou moeten betalen. Per saldo vind ik het vrij vergelijkbaar.

    Beantwoorden
 2. Laatst kreeg ik bij de bakker van Euro 50,00 terug i.p.v. Euro 20,00. Ik heb dat gewoon gezegd en ik kreeg nog net geen lintje :-).

  Beantwoorden
  • Dat is netjes van je en zou ik bij een kleine ondernemer ook doen!

   Toen ik nog achter de kassa werkte, heb ik het vanaf de andere kant meegemaakt. Dat mensen zeiden dat ze 50 euro hadden gegeven, terwijl hun briefje van 20 euro nog voor mijn neus lag.

   Beantwoorden
 3. Moraalridders zijn er altijd. Ik loop al zo.n 65 jaar mee op deze aardbol. ook de moraalridders doen weleens iets wat niet eerlijk is. Collega van mij liet vaak horen hoe geweldig ze was en eerlijk. Op een dag vertelde ze dat ze een fiets had meegenomen. Deze fiets stond 3 weken op dezelfde plek . meegenomen voor de camping ze had daar een fiets nodig. En zo heb ik heel wat verhalen gehoord. Niemand is zijn hele leven alleen maar eerlijk. Kijk altijd naar je eigen gedrag en doe dat ook eerlijk.

  Beantwoorden
  • Dank voor je reactie, Margreet! Je hebt gelijk.

   Oei, een fiets zomaar meenemen dat zou ik echt niet doen… Jij?

   Vaak kunnen mensen dingen voor zichzelf goedpraten en is het heel makkelijk om anderen te veroordelen. Maar dat kan niet op basis van één actie.

   Bij Ziggo weet ik dat je als je heel erg aandringt en zegt dat je vertrekt, je ook voor lange tijd korting krijgt. Ik vind het wel een slimme actie. Want dit (onbedoelde) cadeautje en hun oplossing draagt bij aan een positief gevoel dat ik over het bedrijf heb. Allemaal goed voor de klantbinding. Daar kan geen marketingcampagne tegenop.

   Beantwoorden
    • Internetbedrijven zijn ook niet loyaal naar vaste klanten. IK heb naar aanleidingvan Tom Ziggo gebeld.. nieuwe klanten krijgen 50% korting en ik zit er al 20 jaar en niets. Gebeld en gaven gelijk aan dat ik 20 euro korting krijg komend halfjaar. Wel zo eerlijk als vaste klant.

     Beantwoorden
     • Dat heeft niets met eerlijkheid te maken. Die nieuwe klanten krijgen dat als lokkertje, bestaande klanten zijn al binnen.

 4. Dank je Tom.

  Idd dat kom ik veel tegen bij mensen alles goedpraten. Fiets zou ik ook niet doen. Je wil niet dat iemand zijn of haar fiets hard nodig heeft en hij is verdwenen. Bij ons in het gezin hebben ze ook 3x een fiets gestolen die op slot stond in de voortuin. Dan zit je gelijk met een probleem.

  Ik had voorheen ook een werkgever die mijn collega flink meer reisgeld gaf. Scheelde meer dan 100 euro per maand. Hij vertelde altijd eerlijk zaken te doen. Ik heb hem er op aan gesproken en flinke ruzie gehad. Maar hij vond dat ik niet zo moeilijk moest doen en bleef gewoon ermee doorgaan.

  Goed idee om Ziggo te bellen dat ga ik volgende week ook doen. Nieuwe klanten krijgen 50% korting en ik zit er al 5 jaar.

  Bedankt en fijne zondag.

  Beantwoorden
 5. Ik heb in de tijd dat ik minder geld had weleens mijn mond gehouden als ik iets teveel terugkreeg. Tegenwoordig ben ik niet meer armlastig en en geef ik het bij een kassa aan en terug. Wanneer een groot bedrijf een vergissing in mijn voordeel maakt wacht ik rustig af tot ze het ontdekken. Doen ze het niet dan laat ik het zo.

  Beantwoorden
 6. Iets van 15 jaar te lang studentenkorting gekregen bij mijn zorgverzekering. Ik heb ze er 1x per mail op gewezen (en die mail bewaard) maar het is nooit aangepast.

  Na 15 jaar was de premie met korting alsnog te hoog en ben ik overgestapt.

  Beantwoorden
 7. ik heb wel eens een werkfiets gekocht dan krijg je het geld van de werkgever tot 750 euro terug. Maar toen ik ontdekte dat ik dan 3 jaar lang mijn reisvergoeding van 128 euro per maand niet meer kreeg vond ik het niet zo handig dus ik wilde de fiets niet meer vergoed maar ik had het geld al ontvangen. tot op de dag van vandaag wacht ik op antwoord op de vraag waar ik het geld terug moet storten. Ik heb het meerdere malen gevraagd (de reisvergoeding kreeg ik wel direct weer uitbetaald) maar het geld heb ik nooit kunnen terugstorten. Eerlijk na 3 jaar ben ik gestopt met vragen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie