Al een aantal jaar lees ik met veel plezier ebooks op mijn Kindle (de ereader van Amazon; een wereldwijde webwinkel). Op internet kwam ik vaak interessante artikelen tegen, waarvan het me prettig leek om (vooral de langere artikelen) op mijn Kindle te lezen. Dat scherm vind ik namelijk prettiger voor mijn ogen en bij een ereader ben ik minder snel afgeleid dan bij een computer of tablet.

Handmatig teksten kopiëren en naar Kindle mailen
Daarom kopieerde ik interessante artikelen naar Word en stuurde dit per mail naar mijn Kindle. Dat ging prima. Maar toch vroeg ik me af: kan dit niet nóg makkelijker?

URL automatisch omzetten en mailen naar Kindle
Ik was erg blij toen ik de dienst Push to Kindle vond. Hiermee zet je een webpagina op eenvoudige wijze om in een Kindle ebook en stuur je dit supersnel naar jouw ereader.

Met één druk op de knop
ArtikelopKindle-TipsvanTomPush to Kindle is als plug-in beschikbaar voor alle populaire browsers. Na het installeren van dit stukje software, komt er een extra knop in jouw browser. Zodra je nu een pagina bezoekt waarvan je de tekst naar jouw Kindle wilt sturen, druk je op de knop. De pagina wordt dan direct omgezet in een digitaal boek. Vervolgens kun je zelf kiezen naar welk Kindle e-mailadres je dit ‘boek’ wilt sturen.

Verbind jouw Kindle nu met WiFi (via settings), zodat alle ‘boeken’ voor je worden gedownload. Zelf heb ik WiFi alleen aanstaan als ik boeken download, dan gaat de accu een stuk langer mee.

Ook per app of emailbrowser
Naast de browserplugin kun je ervoor kiezen om een app op je telefoon te installeren waarmee je pagina’s naar jouw Kindle kunt sturen. Het is ook mogelijk om webpagina’s via jouw eigen mailprogramma om te laten zetten door een link naar een speciaal e-mailadres te mailen: [jouwkindlenickname]@pushtokindle.com. Van dit mailadres kun je 25 keer gratis gebruik maken. Zelf kies ik er daarom voor om webpagina’s alleen via de browser op mijn computer om te zetten (zoals beschreven in het stukje hierboven). Wel heb ik een bedrag gedoneerd; een goede manier om de maker van deze dienst te bedanken en te stimuleren tot verdere ontwikkeling.

Ben je benieuwd hoe Push to Kindle werkt? Probeer het uit met dit artikel.

Push to Kindle werkt niet voordat…
… je het afzender mailadres (kindle@fivefilters.org) aan jouw Amazon-account hebt toegevoegd. Meer uitleg lees je op deze pagina.