Storing bij de Belastingdienst ? Even geduld alstublieft!

Het is weer zover, we mogen moeten aangifte doen over onze inkomsten en bezittingen in 2020. Net als ieder jaar zijn vanaf 1 maart een aantal gegevens al ingevuld. Dat scheelt weer.

Alleen jammer dat er een storing was. Maar ik laat mij natuurlijk niet kisten. Ik ben deze week een aantal keer in het systeem geweest om mijn aangifte te doen. De website liep wel een paar keer vast. Eén keer zelfs zo erg dat mijn gegevens niet waren opgeslagen. Precies ook bij het onderdeel over mijn onderneming. Gelukkig had ik nog even snel wat screenshots gemaakt die ik daarna weer over kon tikken.

Probleem Belastingdienst opgelost

Sinds gisteren is het probleem bij de Belastingdienst opgelost. De komende dagen wordt de capaciteit verder opgeschaald. Dat betekent concreet dat er steeds meer mensen tegelijk ingelogd kunnen zijn om aangifte te doen. Door de storing van deze week krijgt iedereen een week extra langer de tijd om aangifte te doen. Je hebt nu tot 8 mei de tijd. Maar daar heb ik niets aan, want ik wil dit soort dingen zo snel mogelijk gedaan hebben. Dan hoef ik er later niet meer aan te denken.

Wanneer krijg je bericht?

Als je je belastingaangifte hebt gedaan, wat dan? Dan is het wachten. Als je vóór 1 april aangifte doet, dan krijg je voor 1 juli bericht. Ik krijg dat altijd digitaal in de berichtenbox van Mijn Overheid én als ouderwetse brief in de brievenbus.

Persoonlijk

Van tevoren had ik al heel fijn (ahum) een voorlopige aanslag ontvangen. Het goede nieuws is dat ik vorig jaar te veel had betaald, dus krijg ik daar weer een deel van terug. Ook al valt het in de categorie sigaar uit eigen doos, het is toch prettig.

Heb jij al belastingaangifte 2020 gedaan of kijk je nog even de kat uit de boom? ?

Beeld: Amol Tyagi

4 gedachten over “Storing bij de Belastingdienst ? Even geduld alstublieft!”

 1. Ik heb aangifte gedaan. Net als jij wil ik de aangifte graag zo snel mogelijk gedaan hebben, dan weet ik waar ik aan toe ben.
  Het duurde even, maar uiteindelijk is het gisteravond laat gelukt. Ik krijg geld terug.
  Het is inderdaad een sigaar uit eigen doos, maar toch ben ik er blij mee!

  Beantwoorden
 2. Ha Tom,

  Ik was er ook als de kippen bij.. maar helaas, dit jaar geen sigaar uit eigen doos… ik moet opeens flink bijbetalen. Ik heb in het afgelopen jaar diverse inkomstenbronnen opgezet die blijken te werken. Dit is wel weer positief om te zien!! Volgend jaar hoop ik toch wel weer een lekkere sigaar uit eigen doos te krijgen ;)

  Beantwoorden

Plaats een reactie