Ik weet nog wel dat mijn moeder ‘s ochtends de huisarts belde en dan niet door de telefonische wachtrij kwam. *Tuut Tuut*, in gesprek. Spitsuur. Vervelend voor de beller, maar ook voor de doktersassistente. Want die had wachtende mensen aan de telefoon én wachtende mensen aan de balie.

Zelf online een afspraak maken?

Mijn huisarts en tandarts bieden nu de optie om zelf online een afspraak te maken. Niet meer lang aan de telefoon hangen, maar zelf inloggen, datum checken, bevestigen en klaar. Je krijgt een bevestiging per e-mail. Daar word ik nou blij van!

Goede ontwikkeling!

Dit vind ik een goede ontwikkeling, zolang bellen ook nog maar kan. Voor de (vaak oudere) mensen zonder internet (ja ja, ze bestaan echt). Misschien bieden jouw zorgverleners ook wel het maken van online afspraken aan! Handig om te checken of om nu alvast een account aan te maken, zodat je in de toekomst makkelijk een datum kan prikken.

Wat vind jij van deze functies?