Goedkoper met de trein reizen

De trein. Hét voorbeeld van een haat-liefdeverhouding. Eigenlijk kan de NS het per definitie gewoon niét goed doen. Wat reizen met de trein leuker maakt, zijn de aanbiedingen bij de Spoordeelwinkel.

Dagje Groningen

Vorige week bezochten Tomas en ik een vriend in Groningen. Vanuit Amsterdam 2 uur rijden, dus we hadden geen zin om met de auto te gaan. Aangezien we geen helikopter hebben en fietsen ook nogal ver is, kwamen we uit bij de trein.

Retour Amsterdam-Groningen

Geen kortingskaart? Dan kost het je op-en-neer van Amsterdam naar Groningen in totaal 51 euro. Met kortingskaart (40% korting) is het al beter, dan is de prijs €30,60.

Kortingskaartje Spoordeelwinkel

De Spoordeelwinkel van NS heeft vaak acties. Je kan daar treinkaartjes kopen, gecombineerd met een activiteit. Zoals een drankje of lunch. Bij langere afstanden ben je daarmee al snel voordeliger uit. Tomas en ik kozen in dit geval voor een dagretour inclusief een stuk taart voor 19 euro. Voor 5 euro extra konden we een update naar de 1e klas krijgen, dat is 2,50 extra per reis van 2,5 uur. Doen natuurlijk! Voor 24 euro per persoon reisden we dus op-en-neer naar Groningen, in de 1e klas. We hadden ook een voucher voor een stuk appeltaart bij de Appeltaartfabriek. Wat bleek: we kregen een hele appeltaart per persoon. Ook lekker, haha.

Inwisselen

Na het kopen van kortingskaartjes via de Spoordeelwinkel ben je er nog niet. Je krijgt na betaling per iDeal codes doorgestuurd per e-mail. Daarmee koop je daadwerkelijk de kaartjes online. Je kiest een vertrek- en aankomststation en legt de datum vast. Ook voer je voor-, achternaam en geboortedatum in. Zo controleert de conducteur samen met jouw identiteitsbewijs de geldigheid van jouw kaartje.

Printen? Wat is dat?

Het bestellen van kaartjes gaat soepel. Wel jammer is dat de tickets uiteindelijk geprint moeten worden, en je ze niet op een telefoon of tablet mag laten zien. Zeker een punt te verbetering. Niet printen past ook beter bij het groene bedrijf dat de NS wil zijn :).

Klik hier om naar de Spoordeelwinkel te gaan.

3 gedachten over “Goedkoper met de trein reizen”

  1. Heel leuk, momenteel heb ik nog een ongedateerde dagkaart liggen voor € 12,50 van de NS spoorwinkel liggen die ik voor 28-2 moet gebruiken, deze kan ondermeer thuis afgedrukt worden. Het voordeel van thuis afdrukken is dat je er freebies bij krijgt! Een goede tip Tom!

    Beantwoorden

Plaats een reactie