Smeulende laptop, geluk bij een ongeluk op vakantie

Woensdag kwamen we thuis van een vakantie in Italië. Fijn daar! Maar er gebeurde ook iets minder fijns. Op één van de dagen werden we wakker met een luchtje. Zo, er is iemand flink banden aan het verbranden geweest. Zoals dat wel vaker gaat in de bergen, hing er een brandlucht. Dat kwam doordat iemand een fikkie aan het stoken was, dachten wij. Totdat Tomas zijn laptop van de bank wilde pakken…

Ook de bank was verschroeid

Zoals je ziet op bovenstaande afbeelding, was de laptop niet zo blij. En de bank ook niet, zoals je hiernaast ziet. Shit! We laadden -ook thuis- wel vaker de laptop op de bank op. Dit keer was er dus iets misgegaan en is de accu oververhit geraakt, waardoor de laptop is gaan smeulen. Toetsen waren gesmolten, het trackpad was omhoog gekomen en ook het scherm zag er niet goed uit.

Natuurlijk is het al supervervelend als je eigen laptop kapot is. Maar als je daarbij ook nog eens eigendommen van iemand anders beschadigt, voelt dat wel heel lullig. Zeker omdat dit een luxe slaapbank bleek te zijn, die nu een knapperige zitting had gekregen.

Netjes opgelost

Gelukkig hebben we het door de schrik heen nog netjes kunnen oplossen door de dagwaarde van de bank op de rekening van de verhuurders te storten. Hopelijk ontvangen we het geld binnenkort ook terug via onze eigen reisverzekering.

Hoe laad jij op?

Hoe laad jij je apparaten op? Ik hoop in ieder geval dat dit ook een waarschuwing voor jou is. Je denkt zoiets overkomt mij niet, toch kan het je zo gebeuren. We zijn blij dat de laptop en bank zelf zijn gestopt met smeulen. Het had heel anders kunnen aflopen…

Om dit bericht positief af te sluiten, deel ik nog maar even een mooie foto boven op een berg in de Dolomieten! ;-)

6 gedachten over “Smeulende laptop, geluk bij een ongeluk op vakantie”

 1. Afgezien van de schrik van je leven krijgen, stel dat de boel in de fik was gevlogen, dan waren jullie helemaal de pineut geweest. Was de eigenaar tevreden met jullie vergoeding?
  Vergoedt de verzekering dit en ziet hij het niet als nalatigheid?

  Beantwoorden
 2. Poeh, wat een schrik moet dat zijn geweest. Vanwege de situatie, maar ook vanwege de ‘wat-als’! Gelukkig is er niemand gewond geraakt!

  Ik ben ook benieuwd naar hoe je dat nou oplost, zo’n gesmolten laptop. Is er nog iets van de harde schijf te redden? Of is alles wat niet is geback-upped (jullie kennende is dat keurig gebeurd) nu foetsie?

  Tot slot ben ik ernstig jaloers op de foto. Maar dat spreekt wel voor zich denk ik zo… ;)

  Beantwoorden
  • Het goede nieuws is: de data hebben we van de SSD kunnen redden :-). We hebben ook wel geïnvesteerd in een NAS. Daar zal ik binnenkort wel even een stukje over typen. Het komt erop neer dat het je eigen cloud is.

   Beantwoorden

Plaats een reactie