Je hebt er vast al eens van gehoord: RunKeeper. Hoewel de naam het niet doet vermoeden, is RunKeeper meer dan een hardloopmaatje.

Wat is RunKeeper?
RunKeeper is een app die, door je telefoon tijdens het sporten bij je te dragen, via GPS (Global Positioning System) bijhoudt waar jij je op welk tijdstip bevindt. Zo krijg je inzicht in het aantal minuten dat je sport, de afstand, huidige – en gemiddelde snelheid, het aantal verbrande calorieën en brengt het de gelopen route in kaart.

RunKeeper is sociaal
Sociaal?! Is het sociaal om met je telefoon met muziek in hard te lopen? Op het eerste gezicht zou je misschien zeggen van niet. Maar het leuke aan RunKeeper is dat je na het sporten de statistieken van je workout kan delen. Dat kan binnen de omgeving van RunKeeper, waarbij je ‘vrienden’ kunt verzamelen en hun activiteiten volgt. Maar je kunt er ook voor kiezen om je workouts breder te delen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Je hebt bij het opslaan van je activiteit ook de kans om neer te zetten hoe het sporten ging. Je kunt RunKeeper dus ook gebruiken als een sportdagboek.

Meer dan hardlopen…
Nu komt het leuke: RunKeeper is geschikt voor veel meer soorten sport dan alleen hardlopen: fietsen, mountainbiken, wandelen, lange afstand wandelen, skiën, langlaufen, snowboarden, schaatsen, zwemmen, rolstoel sporten, roeien, nordic walking, het kan allemaal. Je kan zo per sport je toprecords bijhouden, waarmee RunKeeper je met z’n meldingen ook zeker zal motiveren.

‘Free run’ of trainingsprogramma
Met RunKeeper kun je vrij hardlopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een trainingsprogramma te volgen. Je wordt dan tijdens het hardlopen gecoacht en traint dan bijvoorbeeld om in een aantal weken 5 KM achter elkaar te kunnen rennen. Er zijn gratis trainingsprogramma’s, maar ook betaalde programma’s. Aan jou de keuze welk programma het beste bij jouw doel past.

Ben je op zoek naar sportmotivatie? Dan kun je ook nog terecht op de RunKeeper Blog. Of bekijk welke apps je aan RunKeeper kunt koppelen. Ben je nog niet overtuigd van de functies van RunKeeper? Check of de betaalde versie van RunKeeper meer voordelen voor jou biedt t.o.v. de gratis versie.

Zo, genoeg gelezen nu. Trek je sportschoenen aan, pak je telefoon erbij en hup! Succes met sporten. Het gaat je lukken!