Rennen met Evy

De zomer komt er weer aan! In het park kom ik steeds meer hardlopers tegen, dus zo te merken ben ik niet de enige die na een winter met lekker eten en luieren op de bank weer in vorm wil komen.

Iets te enthousiast
Maar hardlopen, het lijkt zo makkelijk, toch kun je als je je niet goed voorbereid aardig geblesseerd raken. Dat merkte ik een aantal jaar geleden toen ik vanuit het niets met mijn vriend een aantal keer meeging om hard te lopen. Hij loopt dagelijks hard. Na een aantal weken kreeg ik last van mijn onderbenen (de zogeheten shin splints) en het duurde lang voordat dat over was. Een iets te enthousiaste start dus.

Dankzij hardlopen voel ik me prettig
Een aantal weken geleden zat ik letterlijk en figuurlijk niet goed in m’n vel. Ik besloot dat daar verandering in moest komen. Ik ging weer hardlopen met Evy! Gisteren heb ik les 16 gelopen en ik heb tot nu toe nog geen last van blessures en voel me een stuk prettiger. Erg fijn!

Start 2 Run met Evy
In België begon Start 2 Run een aantal jaar geleden met Evy Gruyaert. Hierin werd je in 30 audiolessen verspreid over 10 weken voorbereid om aan één stuk 5 km te kunnen hardlopen. Later is er nog een hernieuwde versie van deze podcasts uitgekomen. Zelf loop ik hard met deze versie op een iPod. Lekker rustgevend en ik word niet afgeleid door prikkels van mijn telefoon.

Zo ziet de app eruit tijdens jouw training
Zo ziet de app eruit tijdens jouw training

Start 2 Run als app
Vandaag de dag bestaat Start 2 Run alleen nog als app voor je telefoon (voor Android en iOS). Evy moedigt je hier aan met jouw eigen naam, je ziet hardloopstatistieken via GPS en je kan jouw eigen muziek kiezen waarmee je wilt hardlopen.

Trainen: hardlopen en wandelen met elkaar afwisselen
Met Evy wissel je hardlopen en wandelen met elkaar af. In het begin wandel je relatief veel en ren je weinig, maar naarmate het programma vordert zul je steeds meer hardlopen en minder wandelen. Tijdens de training word je begeleid door muziek, bij hardlopen met up-tempo nummers en bij wandelen wat langzamere (bij de app loop je op jouw eigen muziek). Evy coacht je met haar fijne Vlaamse stem. Zo leer je tijdens het lopen waar je op met letten en hoe de rest van de training eruit zal zien. Ook moedigt Evy je op de moeilijke momenten aan.

Zin of geen zin, het moét gebeuren
Heb ik nu elke keer dat ik hardloop zin om dit te doen? Nee. Maar als ik eenmaal bezig ben dan ben ik blij dat ik ben vertrokken. Na de training is het heerlijk om geestelijk weer helemaal opgeladen te zijn. En hoe vet is het dat je het gewoon weer geflikt hebt!? Ik heb besloten om regen, kou, warmte, hoofdpijn, moe of drukte niet meer mee te laten tellen als smoes. Hardlopen moet gebeuren! Daarom heb ik drie momenten per week in mijn agenda geblokt als hardloopavond. Hier mag ik nog wel mee schuiven, als voorwaarde dat er wel drie momenten per week zijn met minimaal één dag rust ertussen.

Ben je ook klaar om hard te gaan lopen? In principe kan iedereen het, zolang je maar niet te snel van start gaat en het hardlopen stapje voor stapje opbouwt.

Zoals Evy het zo mooi zegt: Ik ben fier op u!

Afbeeldingen: Start 2 Run op Facebook en Start2Run.be 

5 gedachten over “Rennen met Evy”

Plaats een reactie