Hardlopen gaat bij mij echt met vlagen. Na maanden niet te hebben gerend, moest ik het echt weer eens oppakken. Dit weekend haalde ik daarom mijn hardloopschoenen onder het stof vandaan. En dat deed ik met een nieuwe podcast.

Hardlopen? Waarom zou je dat doen? Het is goed voor je, je kan je hoofd lekker leegmaken en je conditie gaat er van vooruit. Mijn doel is om weer 30 minuten achter elkaar te kunnen rennen. Voorheen bouwde ik mijn conditie op met de bekende podcast van de Vlaamse Evy Gruyaert. Maar na een aantal keer hetzelfde liedje vond ik het tijd worden voor iets nieuws. Dus ging ik op zoek naar een ander hardloopschema.

The Guide to Running Podcast

Ik kwam uit bij de podcast van de Britse krant The Guardian. In 8 weken leer je 30 minuten achter elkaar hardlopen. De serie bestaat uit 8 podcasts, waarbij je elke week één podcast volgt. Dat betekent dus dat je 3 dagen per week met dezelfde podcast hardloopt.

Je rent dus wel minimaal 3x per week met dezelfde muziek, maar dat is voor mij geen probleem. Ik ben erg blij dat ik weer begonnen ben en heb zin in de komende weken.

Iets voor jou?

Wil je weten of deze podcast ook iets voor jou is? Hieronder staat de eerste aflevering. Je kan alle lessen downloaden via The Guardian. Maar je kan je ook abonneren via Spotify en Apple Podcasts.

  • 5 minuten wandelen als opwarmer
  • 1 minuut hardlopen & 1,5 minuut stevig wandelen (8x)
  • 5 minuten wandelen als cooling down

© The Guardian Running Podcast

Zet ‘m op. You can do this!